Editör'ün Seçimi Yaşam

Bodrum’un Yeni Mekanları

Alem Dergisi, Bodrum’da bu yazın keyfini ikiye katlayan, birbirinden eğlenceli ve lezzetli mekanları bir araya getirdi. Bodrum’da bu sezon açılan adreslerin izini sürüyoruz. Nobu Restaurant New York’tan dünyaya yayılan Nobu..

Bodrum’un Yeni Mekanları

Alem Dergisi, Bodrum’da bu yazın keyfini ikiye katlayan, birbirinden eğlenceli ve lezzetli mekanları bir araya getirdi. Bodrum’da bu sezon açılan adreslerin izini sürüyoruz.

Nobu Restaurant

New York’tan dünyaya yayılan Nobu Restaurant, İstanbul’daki birinci yılını kutlarken, Türkiye’de ikinci restoranını açtı. Gölköy’de yer alan Loft’un içerisinde konumlanan Nobu, lezzetlerini ve ambiyansını Bodrum’a yansıtıyor. White Fish, Tempura Amazu, Ponzu gibi lezzetler menüde dikkat çekiyor. Nobu Bodrum, özel ve taze içeriklerle hazırlanan restoranın ikonik yemeklerinden yerel kokteyllere kadar pek şeyi Bodrum’da misafirleriyle buluşturuyor.

Loft Elia Restaurant

Bodrum’da kapılarını açan Loft Elia Restaurant’ın menüsü, bulunduğu koyun mavi sularına eşlik eden zeytin ve çam ağaçlarının huzur veren gölgesinden ilham alıyor. Elia ismini yörenin simgesi zeytinden alan restoranın menüsü yerel tatların taze ve doğal ürünlerinden oluşuyor. Menüde yer alan Ege ve Akdeniz mutfağından atıştırmalıklar ve paylaşımlı başlangıçlar, açık ateş ve taş fırından et, makarna ve tatlı gibi lezzetlerle, tatilinizde akşam yemeğinize keyif katabilirsiniz.

Lago Bodrum

Kuruculuğunu Paloma Group Hotels’in üstlendiği Lago, Bodrum’un yeni açılan mekanlarından biri. Zengin kahvaltı menüsünün yanı sıra Ege mutfağını sofrasına taşıyan restoran, damaklarda unutulmaz lezzetler bırakıyor. Ara sıcaklarda Siyah Sarımsaklı Karides sunan Lago Bodrum’un ana yemeklerinde ise Kağıtta Deniz Levreği ve Satsumalı Lagos bulunuyor. Vural Parlak’ın imzasıyla sunulan lezzetler misafirleri bekliyor.

Anhinga by OD

Six Senses Kaplankaya; sezonun sürprizi olarak deneyimli şef Osman Sezener ve OD ekibinin sinerjisiyle hayata geçirilen Anhinga by OD’da lezzet tutkunlarını ağırlıyor. Güneş ve dalgaların buluştuğu kumsalda “fine-dining” deneyimi sunan mekana Bodrum’dan gerçekleştirilen tekne seferleri ile yarım saatte ulaşım sağlanıyor.

Hakkasan Bodrum

Londra merkezli ve Michelin yıldızlı Bodrum Mandarin Oriental içerisinde yer alan Hakkasan, Bodrum Yarımadası’nın en büyüleyici koyu olan Cennet Koyu’nda modern Kanton mutfağının leziz yemeklerini nefes kesici Ege Denizi manzarasıyla buluşturuyor. Taze istiridye, kaplan karides, ıstakoz mango salatası, ton balığı tartar, tarak crudo, kral yengeç gibi deniz ürünleri ve üç sos ile servis edilen Hakkasan Deniz Ürünleri Tabağı, restoranın öne çıkan yeni lezzetleri arasında yer alıyor. Siyah trüf sos ile servis edilen marine edilmiş Supreme Tomahawk bifteği ve baharatlı Asya soslu Çin Man Tou, çıtır bütün ıstakoz, Alaska kral yengeci bacakları ve ızgara Moğol usulü kuzu pirzola bu yazın dikkat çeken diğer lezzetlerinden. Tatlılar arasında ise beyaz çikolata muslu, yuzu lor ve bademli kekli Spikey Limon, Earl Grey aromalı çikolatalı fındıklı dumplingler ve alakart tatlı bölümündeki lezzetlerin beş mini versiyonunu içeren Hakka Tabağı yer alıyor.

Meze by The Sea Sunset Bar

Yeni açılan Meze by The Sea restoranın Sunset Bar’ı ile göz alıcı manzaralar eşliğinde imza kokteyller, canlı müzik ve DJ performansları sunuyor. Meze by The Sea, Executive Chef Özgür Bozgurt ve Chef Orçun İdiz yönetiminde Ege kültürünü yansıtan spesiyallerini kendi yorumlarıyla harmanlayarak yeni bir bakış açısı geliştiriyor. Six Senses Kaplankaya’nın kendi organik bahçesinden hasat ettiği meyve ve sebzelerle hazırlanmış ayırt edici aromalara sahip mezeler, görkemli Ege denizi manzarasıyla buluşuyor.

Tuti

The Marmara Bodrum’daki Tuti Restaurant, Bar ve Lounge, yenilenen menüleri ve göz alıcı günbatımları sunan manzarasıyla Bodrum ruhunu doyasıya yaşatıyor. Tuti, yerel üreticilerden aldığı veya kendi bahçesinde yetiştirdiği malzemeleri kullanıyor. Tuti Restaurant Executive Şefi Hakan Süve’nin “Ege ve Akdeniz’in sofrası” olarak tasvir ettiği menüde dikkat çeken lezzetler arasında Ağır Ateşte Pişirilmiş Ahtapot Dilimleri, Zeytinli ve Soğanlı “Vinaigrette” ile Limon Kreması ve Mikro Yeşillikler ile Bodrum Otlu Mücver, Yaban Mantarlı Risotto ve Kavrulmuş Badem Sosu ile Fırında Mercan yer alıyor.

Villa Azur Beach & Restaurant

Eğlence ve yeme içme sektörünün önemli isimlerinden biri olan Michael Martin tarafından oluşturulan Villa Azur, Bodrum Yalıkavak’ta da muhteşem manzarasıyla misafirlerini ağırlıyor. Ev ortamında tatil deneyimi sunan D’Plaj Residans bünyesinde bulunan Villa Azur Beach & Restaurant’ın Şef Hüseyin Berber’in yenilediği menüsünde dikkat çeken sunumlar ortaya çıkıyor. Beach club, imza lezzetler ve DJ performansıyla Villa Azur Beach & Restaurant, güneşin tadını çıkarmanızı sağlıyor.

Yalıkavak Pupa Restoran

Bodrum yeme içme sektöründe 43 yıllık deneyim sahibi işletmeci Şef Adnan Şen, yeni mekanı Yalıkavak Pupa ile misafirlerini karşılıyor. Mutfağından içeriğine kadar “topraktan ve denizden sofraya” anlayışıyla yerelden dünyaya açılan Yalıkavak Pupa Restoran’da öne çıkan lezzetlerin hepsi mekanın kendi ekim, üretim, kesim ve işleme tesislerinden tedarik ediliyor. Hem yerel hem de dünya mutfaklarıyla harmanlanan restoranda Bodrum’un ünlü şeflerinin danışmanlığında hazırlanan dört özel et, balık, vejeteryan ve vegan menü seçeneği bulunuyor.

Zuma Bodrum

Çağdaş Japon mutfağının ödüllü restoranı Zuma, Bodrum Yalıkavak Marina’da kapılarını 2022 yaz sezonuna açtı. Zuma, Ege Denizi’nin nefes kesen manzarası eşliğinde bir Uzak Doğu kültürü deneyimi sunuyor. Çağdaş Japon mutfağından gelen menüsüyle Zuma, hafta sonları konuk DJ’lerin performansları ile misafirlerini ağırlamaya devam ediyor.

Kübra Bıçak

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL