Gündem Kültür - Sanat

Bodrum Yangınının İzleri Londra’da

Londra’nın seçkin sanat galerilerinden Miart Gallery London, ‘Beyond Borders III’ (Sınırların Ötesinde III) adlı sergide Türkiye kökenli sanatçıların eserlerini, seçkin bir davetli topluluğunun katıldığı törenle sergilemeye başladı. Sergide, Bodrum’da geçtiğimiz..

Bodrum Yangınının İzleri Londra’da

Londra’nın seçkin sanat galerilerinden Miart Gallery London, ‘Beyond Borders III’ (Sınırların Ötesinde III) adlı sergide Türkiye kökenli sanatçıların eserlerini, seçkin bir davetli topluluğunun katıldığı törenle sergilemeye başladı. Sergide, Bodrum’da geçtiğimiz yıl yaşanan yangın felaketinin izleri dikkat çekiyor.

AÇILIŞA, TRT’de 2014-2019’da yayınlanan ‘Diriliş Ertuğrul’ dizisinde Ertuğrul karakterini canlandıran Engin Altan Düzyatan da katıldı. Geçtiğimiz aylarda birincisi ve ikincisi yapılan ‘Beyond Borders’ sergilerinin üçüncü ve sonuncusunu düzenleyen Miart Gallery London’un sahibi ve direktörü İrem Deniz, “Miart Gallery açıldığı günden beri Wolfgang Stiller, Banksy, Emilio Cavallini, Mr. Brain Wash vb. gibi dünyaca ünlü usta sanatçıların solo sergilerine ev sahipliği yaptı. Ancak Türk Çağdaş sanatçılarının dünyaya açılması için de Beyond Borders Group sergi serisini yaparak Türk sanatçılara karşı sorumluluğumuzu yerine getirip, üstlendiğimiz misyonu tamamladığımıza inanıyoruz” dedi. Karma sergide Koray Erkaya, Julide Günce, Kadir Akyol, Ahmet Yeşil, Dicle Çiftçi, Yiğit Dündar, Ramazan Tilki, İskender Giray, Oben Yılmaz, Şebnem Ünlü ve Laura Margarita’nın çalışmaları yer alıyor.

ÇEVRE FELAKETİNİ FOTOĞRAFLADI

Her sanatçı, soyutlama ve figüratif sanat arasındaki sınırları aşmak için farklı ortamlar ve stiller ile çalışıyor. Sanatçılar arasında yer alan Şebnem Ünlü, ‘Traces’ sergisindeki eserleriyle Bodrum’da yaşanan yangın sonrası çektiği fotoğrafları bir araya getirdiği ‘Traces of Fire’ (Yangın İzleri) sergisinden bir seçki ile Miart Gallery London’daki ‘Beyond Borders’ sergisinde yer alıyor. Geçen yıl hayata geçirdiği ilk solo sergisi ‘Traces/İzler’deki eserleriyle ülkemizin yakın dönemde yaşadığı en büyük çevre felaketlerinden biri olan orman yangınlarının izlerini Bodrum’da fotoğraflayan Şebnem Ünlü, bu iki mecrayı ‘Traces of Fire/Yangın İzleri’ sergisinde bir araya getiriyor. 30 Haziran-29 Temmuz tarihleri arasında devam edecek olan sergi, Batı ve Doğu sembollerini tek bir alan ve temada bir araya getirerek, miras ve kültürü çağdaş sanat ortamına entegre etmeyi amaçlıyor.

Hürriyet/Avrupa

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL