Kültür - Sanat

19. Bodrum Bale Festivali Ağustos’ta

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğünce düzenlenen “19. Uluslararası Bodrum Bale Festivali”, sanatseverlerin karşısına zengin bir programla çıkacak.Festival, Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği Sahnesi’nde yapılacak. Bodrum Belediyesinin katkılarıyla düzenlenen festivalde, Devlet..

19. Bodrum Bale Festivali Ağustos’ta

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğünce düzenlenen “19. Uluslararası Bodrum Bale Festivali”, sanatseverlerin karşısına zengin bir programla çıkacak.
Festival, Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği Sahnesi’nde yapılacak. Bodrum Belediyesinin katkılarıyla düzenlenen festivalde, Devlet Opera ve Balesi müdürlüklerince dünya ve Türkiye prömiyerleri yapılan ve seyircinin beğenisini kazanan eserlerin yanı sıra 7 temsil sahnelenecek. Festival, 6 Ağustos saat 21.30’da, tüm dünyada tanınan İspanyol Aida Gomez Dans Topluluğu’nun flamenko gösterisi “Carmen” ile başlayacak. Müzikleri Jose Antonio Rodriguez tarafından hazırlanan eserin koreografisi Aida Gomez’a ait. Devlet Opera ve Balesinin önemli klasiklerinden “Romeo ve Jüliet” de 9 ve 10 Ağustos saat 21.30’da seyirciyle buluşacak. Romeo ve Jüliet’in hikayesi, ödüllü koreograflar Volkan Ersoy ve Armağan Davran tarafından sahneye taşınacak. Eser, librettosu ve özgün koreografileriyle Antalya Devlet Opera ve Balesince sahnelenecek. William Shakespeare’in aynı adlı eserinden hareketle Çaykovski’nin bestelediği eser, Tolga Taviş tarafından, üvertürünün ve bazı bölümlerinin birleştirilerek derlenmesi üzerine kurgulandı. Eserde Romeo ve Jüliet öyküsünün aslına da sadık kalındı.

Dekor tasarımı Çağda Çitkaya, kostüm tasarımı Sevtaç Demirer imzası taşıyan eserde, Antalya Devlet Opera ve Balesi sanatçılarından Laroslava Volkova ve Müge Öğüt “Jüliet”, Tolga Burçak ve Artur İvanov ise “Romeo” rolünü dönüşümlü canlandıracak.

‘GECE’ VE ‘BACH ALLA TURCA’

Festivalde sanatseverler, 13 Ağustos akşamı bir bale bir de modern dans gösterisi izleme fırsatı bulacak. İzmir Devlet Opera ve Balesince birer perdelik sahnelenecek “Gece” ve “Bach Alla Turca” eserlerinde, sanatçılar Sülün Duyulur, Doruk Demirdirek, Aslı Çilek, Selahattin Erkan, Burcu Olguner, Dolun Doyran, Çisil Bozcaada, Çağın Özideş ve Sertan Yetkinoğlu sahnede olacak. “Gece”adlı eserin müzikleri Max Richter ve Olafur Arnalds, koreografisi Ricardo Fernando, dekor tasarımı Kaan Güreşci, kostüm tasarımı Sevtaç Demirer’e ait.

İkinci perdede müzikleri Anjelika Akbar, koreografisi Mehmet Balkan, sahne uyarlaması Lale Balkan, librettosu Junko Hikasa, dekor tasarımı Tayfun Çebi, kostüm tasarımı Gazal Erten’e ait “Bach Alla Turca” sahnelenecek. Eser, kadın erkek ilişkilerinin soyut formda ve dansla anlatıldığı bir modern dans niteliği taşıyor.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL