Muğla

Marmaris Yanıyor…

Marmaris’te dün akşam saatlerinde başlayan orman yangını ekiplerin tüm müdahalesine rağmen devam ediyor. Yangın, NASA’nın uydu görüntülerine de yansıdı.Marmaris ilçesinde çıkan orman yangını, rüzgarın etkisiyle kısa sürede geniş alana yayıldı…

Marmaris Yanıyor…

Marmaris’te dün akşam saatlerinde başlayan orman yangını ekiplerin tüm müdahalesine rağmen devam ediyor. Yangın, NASA’nın uydu görüntülerine de yansıdı.
Marmaris ilçesinde çıkan orman yangını, rüzgarın etkisiyle kısa sürede geniş alana yayıldı. Yangına müdahaleye ilişkin tartışmalar sürerken akıllara daha önce yaşanan felaketler ve tam otellik yanan ormanlar geldi.
Dün akşam saat 20.02’de çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Gece görüşlü helikopterlerin olmaması nedeniyle ara verilen havadan müdahaleye sabah saatlerinde yeniden başlandı. Geçen yıl yaşanan yangın felaketinde olduğu gibi bu yangında da “yangına müdahale” tartışma yarattı. Tepkisini sosyal medyadan gösteren Şahan Gökbakar, “Nerede bu uçaklar?” diye sordu.
Yangın tüm şiddeti ile devam ederken akıllara geçen yıl yaşanan yangın felaketleri geldi.

22 Haziran saat 11.00 itibariyle bölgedeki durum

Geçen yıl 28 Temmuz’da Akdeniz ve Ege’de 49 ilde 299 orman yangını çıkmıştı. Yangınlarda sekiz kişi ve binlerce hayvan hayatını kaybetmiş, yüz binlerce hektar orman ve yerleşim yeri kül olmuştu. Uçak yetersizliği nedeniyle üç hafta boyunca kontrol altına alınamayan yangınlar ancak 12 Ağustos’ta söndürülebilmişti.

YANAN ALANLARA OTEL YAPILDI

Bodrum Güvercinlik’te 13 yıl önce çıkan orman yangınının ardından deniz manzaralı alanın tekrar ağaçlandırılacağı sözü verilmesine karşın araziye 5 yıldızlı otel dikildi.

ÖNCE YANGIN SONRA MADEN

Öte yandan Köyceğiz’de geçtiğimiz Perşembe günü başlayan orman yangını devam ediyor. Halk arasında dolaşan 69 maden ruhsatı iddiası gündeme bomba gibi düşmüştü.

Geçtiğimiz günlerde Köyceğiz’de Sandras Dağı’nda maden çıkaran bir şirketin yeni maden alanı yaratmak için 21 bin 951 karaçamın kesilmesi kararı büyük tepki topladı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL