SON DAKİKA
--:--:--

Karaova’da Hasat Zamanı

Karaova’da Bodrum Belediyesi’nin toprakla buluşturduğu ata tohumlarından elde edilen karakılçık buğdayının hasadı yapıldı Bodrum Belediyesi’nin Tarımsal Kalkınma Hamlesi çalışmaları kapsamında kaybolmaya yüz tutmuş ata tohumları çoğaltılıyor. Gelecek nesillere aktarılması hedeflenen çalışmalarda belediye mülkiyetindeki Çömlekçi Mahallesi’nde bulunan iki tarlada buğday hasadı yapıldı. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, atalık tohumların önemine değinen konuşmasında şunları söyledi: “Karaova’daki verimli…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Karaova’da Hasat Zamanı

Karaova’da Bodrum Belediyesi’nin toprakla buluşturduğu ata tohumlarından elde edilen karakılçık buğdayının hasadı yapıldı

Bodrum Belediyesi’nin Tarımsal Kalkınma Hamlesi çalışmaları kapsamında kaybolmaya yüz tutmuş ata tohumları çoğaltılıyor. Gelecek nesillere aktarılması hedeflenen çalışmalarda belediye mülkiyetindeki Çömlekçi Mahallesi’nde bulunan iki tarlada buğday hasadı yapıldı.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, atalık tohumların önemine değinen konuşmasında şunları söyledi:

Karaova’daki verimli topraklarımızı en iyi şekilde değerlendirmek için yaptığımız çalışmalar kapsamında iklime, toprağa ve coğrafyaya asırlar içinde uyum sağlayan daha dayanıklı ve daha besleyici olan atalık tohumlarımızı yaşatıyor ve ekimini yaptığımız tohumların hasadını yapıyoruz. Bu konuda çalışmalarımızı sürdürerek bölgenin üretim potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmeyi hedefliyoruz. Tarım politikamızın başında üreticimizin Bodrum’un ekonomisine katkı koyabilmesini sağlamak için destekte bulunmak yer alıyor. Bunun için de geçen yıllarda elde ettiğimiz mahsulü vatandaşlarımıza dağıttık. Bu sene de aynı dağıtımı gerçekleştirmek için çalışmalarımız sürüyor.”

Çalışmalar hakkında bilgi veren Bodrum Belediyesi tarımsal hizmetler müdürü Mehmet Ali Bahar yaptığı açıklamada, “Bodrum Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü olarak hedeflerimiz arasında bulunan Atalık Tohumları Yaşatma Projesi dahilinde karakılçık buğdayımızın hasadını yapıyoruz. Yaklaşık 20 dekarlık bir alanda ekim yaptık. Sonuçları gayet iyi, verimi oldukça yüksek olacak. Bu sene yaklaşık 5 ton civarında mahsul bekliyoruz. Bunların bir kısmını una dönüştürüyoruz. Bir kısmını vatandaşlarımıza dağıtıyoruz. Bir kısmını da kendimize tohumluk olarak ayırıyoruz.” şeklinde konuştu.

Yorum Yap

Benzer Haberler
Ergene’den Mandalinci’ye Bodrum’un Geleceği İçin Siyaset Üstü Çağrı
Ergene’den Mandalinci’ye Bodrum’un Geleceği İçin Siyaset Üstü Çağrı
C-Majör Korosu 10. Yılında 17. Kez Sahne Alıyor
C-Majör Korosu 10. Yılında 17. Kez Sahne Alıyor
Muğla’da 12 Müze, Kültürel Mirasta Türkiye Üçüncüsü
Muğla’da 12 Müze, Kültürel Mirasta Türkiye Üçüncüsü
Bodrum Yokuşbaşı’nda 50 yıllık içme suyu hatları yenilendi
Bodrum Yokuşbaşı’nda 50 yıllık içme suyu hatları yenilendi
Bodrum’dan SMA Hastası Minik Samira’ya Umut Işığı: İyilik Zincirinde 8 Milyon TL Toplandı
Bodrum’dan SMA Hastası Minik Samira’ya Umut Işığı: İyilik Zincirinde 8 Milyon TL Toplandı
Bodrum’da Başkanlar ve Muhtarlar Çözüm İçin Buluştu
Bodrum’da Başkanlar ve Muhtarlar Çözüm İçin Buluştu
Bodrum’dan Tarafsız Haber
Bodrum Haberi

Bodrum ve Muğla’dan son dakika haberleri, yerel gündem, siyaset, ekonomi, turizm ve yaşam içeriklerini tarafsız ve güncel şekilde sunan haber sitesidir.

© 2026 BodrumHaberi.com. Tüm hakları saklıdır. Sitede yer alan tüm haber, yazı, görsel ve içeriklerin telif hakları BodrumHaberi.com ve yazarlarına aittir. Kaynak gösterilmeden ve izin alınmadan kopyalanamaz, çoğaltılamaz ve yayımlanamaz.