Bodrum

Karya Tarım Projesi Kazandıracak

“Karya Tarım Ürünleri ve Mamulleri Kümesi İhracatı Geliştirme Projesi” hazırlıkları sürüyor Bodrum Ticaret Odası (BODTO) ve Bodrum Ziraat Odası işbirliğiyle, Ticaret Bakanlığı tarafından desteklenen “Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) Programı”na..

Karya Tarım Projesi Kazandıracak

“Karya Tarım Ürünleri ve Mamulleri Kümesi İhracatı Geliştirme Projesi” hazırlıkları sürüyor

Bodrum Ticaret Odası (BODTO) ve Bodrum Ziraat Odası işbirliğiyle, Ticaret Bakanlığı tarafından desteklenen “Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) Programı”na başvuru yapılacak.
Küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin uluslararası piyasalardaki rekabet gücünü kümelenme ile artırıp, yurtdışı pazarlarına etkin bir biçimde açılmalarının sağlanması ve ihracatın artırılması hedeflenen programa, Bodrum’dan tarım ve gıda sektöründeki en az 11 firma proje ortağı olarak katılacak. Bu firmalar ortak hedef ve ortak pazarlama faaliyetleri etrafında bir araya gelerek pazar gücünü artıracak. Farklı sektörlerde 2010 yılından beri bakanlıkça desteklenen UR-GE projelerinde, firmaların ihtiyaç analizi, eğitim, fuar giderleri, tercüman, küme tanıtım giderleri gibi giderlerini içeren yurtdışı tanıtım faaliyetlerinin yüzde 75’i bakanlık tarafından karşılanıyor.
Bodrum Ticaret Odası ve Bodrum Ziraat Odası’nın proje ortağı olduğu ve ilçede bir ilk olacak “Karya Tarım Ürünleri ve Mamulleri Kümesi İhracatı Geliştirme Projesi”nin başvuru hazırlıklarının devam ettiği bildirildi. Tarım ve gıda alanında hizmet veren en az 4 firmanın daha kümelenmeye dahil olması ile projenin başvuruya hazır hale geleceği öğrenildi. Bu kümelenme projesinde yer almak isteyenler, Bodrum Ziraat Odası veya Bodrum Ticaret Odası ile iletişime geçebilirler.

HERKES İÇİN VERİMLİ VE KAZANÇLI OLSUN

Bodrum Ziraat Odası Başkanı Mehmet Melengeç, ilçedeki üretimi ve ihracatını canlandırmayı hedefledikleri bu proje en kısa sürede bakanlığa sunmak için çalışmalar yaptıklarını söyledi.
Katılımın artmasıyla projenin daha da başarılı olacağını ifade eden Melengeç, herkes için verimli ve kazançlı bir süreç olması temennisinde bulundu.
BODTO Başkanı Mahmut Serdar Kocadon ise, işbirliği ve güç birliğinin önemini benimseyen bir kurum olduklarını söyledi. Başkan Kocadon, “Odamız, yat imalatı iş kümesinin ardından Bodrum’un sürdürülebilir ekonomisi ile turizm potansiyelinin birlikte geliştirilmesi amacıyla tarım ürünleri kümesinin oluşturulması çalışmalarına başladı. Bodrum Ziraat Odası ile birlikte UR-GE desteğinden faydalanarak Bodrum’da gıda üreticisi işletmelerin geliştirilmesi hedeflenmektedir. Böylece turizm sektörü başta olmak üzere imalat ve tarım sektörlerinin birlikte gelişmesi için çalışma yapmış olacağız. Bu da ilerleyen dönemde bölgemizde agro turizm rotasının oluşturulmasını sağlayacaktır. Projeye katılmak isteyen üyelerimizin Odamız ile iletişime geçmesini rica ediyoruz.” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL