Bodrum Manşet

Ziraat Odası’ndan Bodrum Çiftçisine Can Suyu

Bodrum Ziraat Odası’ndan, orman yangınından etkilenen üreticilere destek Bodrum Ziraat Odası, geçen yaz çıkan orman yangınlarında tarım ürünleri, depo ve evleri zarar gören üreticilere fidan ve gübre desteğinde bulunuyor. Türkiye..

Ziraat Odası’ndan Bodrum Çiftçisine Can Suyu

Bodrum Ziraat Odası’ndan, orman yangınından etkilenen üreticilere destek

Bodrum Ziraat Odası, geçen yaz çıkan orman yangınlarında tarım ürünleri, depo ve evleri zarar gören üreticilere fidan ve gübre desteğinde bulunuyor. Türkiye Ziraat Odaları Birliğinin çalışması kapsamında, Bodrum’da Mazıköy, Gökpınar ve Dereköy mahallelerinde çiftçilere gübre ve fidan dağıtımı çalışması devam ediyor. Supersol firmasından temin edilen organik gübreler ile başta zeytin fidanı olmak üzere çeşitli meyve fidanları, orman yangınından en fazla etkilene bölgelerde üreticilere teslim ediliyor.
Bodrum Ziraat Odası Başkanı Mehmet Melengeç, yaz aylarında yaşanan orman yangınlarından söz ederek bir afet yaşandığını, zarar gören çiftçilerin yaralarının sarılması için oda olarak ellerinden geldiğince katkıda bulunduklarını söyledi.

Melengeç, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şemsi Bayraktar’ın başkanlığında, farklı bölgelerde yangından etkilenen çiftçilerin desteklenmesi için başlatılan çalışma kapsamında, Bodrum’da Mazıköy, Gökpınar, Bayır, Pınarlıbelen ve Dereköy Mahallesi’nde gübre ve fidan dağıtımı yapıldığını belirtti.
Melengeç, “Bodrum, Muğla’mızın önemli bir turistik ilçesi olmasının yanı sıra tarımsal olarak önemli bir potansiyele sahip. Ürün çeşitliliği, verimlilik ve üretimde kalitenin artması için çeşitli çalışmalar yapıyoruz. Maalesef geçen yaz çıkan yangında doğamız tahrip oldu. Yangından üreticilerimiz de etkilendi. Daha önce olduğu gibi çiftçilerimizin yanında olmaya devam ediyoruz. Birlikte bu sürecin üstesinden geleceğiz.” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL