Spor

Bodrumspor, Şampiyonluk Destanı Yazdı

Bu akşam saat 21.00’de Karacabey Belediyespor ile karşılaşan ekibimiz Bodrumspor maçtan 3-0 galip gelerek gülen taraf oldu. Maçı Ali Şansalan (Orta hakem), Abdullah Bora, Bilal Gölen hakem üçlüsü yönetti. İzmir-Alsancak..

Bodrumspor, Şampiyonluk Destanı Yazdı

Bu akşam saat 21.00’de Karacabey Belediyespor ile karşılaşan ekibimiz Bodrumspor maçtan 3-0 galip gelerek gülen taraf oldu. Maçı Ali Şansalan (Orta hakem), Abdullah Bora, Bilal Gölen hakem üçlüsü yönetti. İzmir-Alsancak Mustafa Denizli Stadı’nda oynan maç play off’un en çok taraftar kitlesi tarafından izlenen müsabakası oldu.

Bodrumspor’a ayrılan 5000 bilet günler öncesinden tükenirken, İzmir kulüplerinin de Bodrumspor desteği dikkat çekici idi. Tribünlerdeki Bodrumspor hakimiyetinin sahaya da yansıyacağı çok belirgindi. Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar, Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan, İyi Parti Bodrum İlçe Başkanı Nevzat Kanber, İYİ Parti Kalkınma Politikaları Turizmden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Tosun, Bodrum Eski Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Esnaf Ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erdoğan Başeymez, Deniz Ticaret Odası Bodrum Şube Başkanı Orhan Dinç, Bodrum Ticaret odası Başkanı Mahmut Kocadon da maçı izleyenler arasındaydı.

Başta kulüp başkanı Rıza Karakaya olmak üzere Bodrumspor yönetimi de tam kadro Alsancak’ta yerlerini aldılar. Maça Bodrumspor mavi, Karacabey Belediyespor beyaz forma ile çıktı. Karacabey Belediyespor teknik sorumlusu Hamdi Tam’ın eski Bodrumspor çalıştırıcısı olması maç öncesinde duygusal anlara neden oldu. Hamdi Tam’ın Karacabey Belediyespor’u düşme hattından Play Off’a taşıması önemli bir teknik drektörlük başarısı olarak nitelendi.

MAÇIN TARTIŞMASIZ HAKİMİ, ŞAMPİYON OLDU.

Maça Bodrumspor başladı. Maçtaki final gerginliği 10. dakikada oldukça belirgindi. Ekibimizden Üzeyir’in sert faule maruz kalması sonucu iki takım yedek kulübesi ve teknik ekibi arasında gerginliğe 4. Hakem Veli Karakaya ve saha güvenlikçileri müdahale etmek zorunda kaldı. Maçın ilk dakikalarından itibaren oyuna ağırlığını koyan ekibimiz ilk gol fırsatını 18. dakikada başarılı futbolcumuz Üzeyir ile yakaladı. Karacabey Belediyespor kalecisi Veysel bu dakikada gole izin vermedi. Gene 23. dakikada Üzeyir’in adeta, “al da at” diyerek verdiği pas sonrası Süleyman Güneş’in kaleye giden şutunu gene Veysel çeldi. Oyunda sağ kanadı çok iyi kullanan Üzeyir’in 30. Dakikada Karacabey 18’i içerisine kestiği topu kafa ile gole çeviren Bodrumspor’un 88 forma numarasını taşıyan oyuncusu Erdem Çetinkaya skoru 1-0 yaptı. Maçın 39. dakikasında rakip sahada büyük baskı yapan Samet Yalçın presinin sonucunu aldı. Karacabey oyuncusu Sergen’den topu söken oyuncumuz, kaleci Veysel’i de çalımlayarak boş kaleye topu gönderdiğinde tabela 2-0 Bodrumspor’u gösteriyordu. İlk yarıya maçın hakemi 4 dakika uzatma ilave etti. İlk yarı 2-0 Bodrumspor üstünlüğü ile sona erdi.

BODRUMSPOR SKORA DEĞİL, FUTBOLA OYNADI. DURMADI.

2.Yarıya yine hızlı başlayan taraf ekibimiz oldu. Bunun sonucun da 54. dakikada 3. golün adı Cenk Eren oldu. Yine pres sonrası topa hakim olan futbolcumuz kaleci Veysel’e şans tanımadı. 3 farklı galibiyetin de rahatlığı ile Bodrumspor oyunu rölantiye aldı ve dilediği gibi yönlendirdi. Maça 90 dakika sonrası orta hakem Şansalan tarafından 4 dakika daha uzatma verildi. Maçın 90+2. Dakikasında Karacabey Belediyespor’dan Berk Nizam kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. Maçın son düdüğü çaldığında skor tabelası 3-0’ı gösteriyordu. Futbol otoriteleri maç esnasında ve bitiminde ekibimize tam not verdiler. Şimdiden ekibimizin 1. Lig sonrasında süper lige hazırlıklı olduğu yorumları yapıldı. Bodrumspor teknik sorumlusu İsmet Taşdemir’in mutlu sondaki tartışmasız etkisine değinildi.

ŞAMPİYONLUK COŞKUSU; ALSANCAK’TAN, BODRUM’A SIĞMADI.

Maç sonrası finali yöneten hakemlere federasyon tarafından başarı brövesi verildi. Bodrumspor futbolcularına federasyon tarafından şampiyonluk madalyası takıldı. Bodrumspor’un şampiyonluk kupasını kaldırması ile Alsancak Mustafa Denizli Stadı adeta bayram yerine dönüştü.

Bodrum Belediye Meydanı’nda maçı dev ekrandan izleyen binlerce kişi meşalelerle geceyi aydınlattı. Araçlarla kilometrelerce uzunluğunda konvoy oluşturuldu. Şehir turuna başlandı. Yarımadanın her bir noktasında coşkulu kutlamalar başladı. Şu anda Bodrum Belediye Meydanı’nda coşkulu bir kalabalık İzmir’den dönüşe geçen Bodrumspor kafilesini bekliyor. Adeta; “Geliyor gelmekte olan” diyen Bodrumspor geldi. Bodrumspor önümüzdeki sezon (2022-2023 sezonunda) 1. Lig’de mücadele edecek. Bizlerde Bodrum Haber Gazetesi olarak başarısıyla gurur duyduğumuz Bodrumspor’u kutluyoruz. 1. Lig’de de başarılı olacağına inandığımız ekibimize yol açıklığı diliyoruz. Gözün aydın Bodrum…
Not: Maçı siz değerli okurlarımızla paylaşmamıza önemli katkı sunan Bodrumspor’un efsanevi futbolcusu Duran Öztürk’e teşekkürü bir borç biliriz.

Haber: Ayhan Karahan

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL