Bodrum

Yahşi Halk Plajı’nda Neden Cankurtaran Yok?

Bodrum’un Ortakent Yahşi sahili Halk Plajı’nda denize giren bir genç boğulmak üzereyken, vatandaşların müdahalesi ile kurtuldu. Halk Plajındaki cankurtaran kulesi ise sessiz sedasız yaşananları izledi! Cankurtaran kulesi olduğu halde, cankurtaran..

Yahşi Halk Plajı’nda Neden Cankurtaran Yok?

Bodrum’un Ortakent Yahşi sahili Halk Plajı’nda denize giren bir genç boğulmak üzereyken, vatandaşların müdahalesi ile kurtuldu. Halk Plajındaki cankurtaran kulesi ise sessiz sedasız yaşananları izledi!

Cankurtaran kulesi olduğu halde, cankurtaran görevlisinin bulunmadığı Bodrum Ortakent Yahşi Halk Plajında can pazarı yaşandı! Yüzmek için denize giren genç, dalgaların arasında çırpınmaya başladı. 16-17 yaşlarındaki genç, sahilde güneşlenen vatandaşların durumu fark etmesi ile bilinci kapalı bir şekilde kıyıya çıkarıldı. 112 Acil Sağlık Ekiplerine haber verildi ancak ilk müdahaleyi, şans eseri aynı sahilde denize girdiği öğrenilen bir doktor yaptı. Suni teneffüs ve kalp masajı ile hayata tutunmaya çalışan genç, uzun süre sahilde yatarak ekiplerin gelmesini bekledi.

Bu arada 112 ekiplerinin olay yerine ulaşması ise yaklaşık 25 dakika sürdü. Talihsiz genç, bilinci kapalı bir biçimde ambulansla hastaneye kaldırıldı. Vatandaşlar, halk plajında cankurtaran bulunmamasına tepki gösterirken, sağlık ekiplerinin de olay yerine geç ulaşması sinirleri gerdi.  Bu arada ambulans ekipleri, tatil sitesine kilitli kapılar nedeniyle giremedi. Siteye girmeyi başaran ambulans,, bu kez de Çapa Tatil Köyü’nün sahile açılan kapısı kilitli olduğu için kıyıya yaklaşamadı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL