Bodrum Editör'ün Seçimi

Boru Döşemek İçin Mendirek Yapıyorlar

Bodrum ve Turgutreis’te yapımı iki yıldır devam eden Muğla Büyükşehir Belediyesi Kanalizasyon Altyapı projesi için, Turgutreis’te ” Suni Mendirek ” inşa ediliyor. İki yıldır Bodrum’un gündeminden düşmeyen Altyapı Projesi ile..

Boru Döşemek İçin Mendirek Yapıyorlar

Bodrum ve Turgutreis’te yapımı iki yıldır devam eden Muğla Büyükşehir Belediyesi Kanalizasyon Altyapı projesi için, Turgutreis’te ” Suni Mendirek ” inşa ediliyor.

İki yıldır Bodrum’un gündeminden düşmeyen Altyapı Projesi ile alakalı olarak, projenin deniz uzantısı için, boruların döşeneceği yere nakledilmesi için, depolandıkları yerin yakınına mendirek inşa edilmesine başlandı. Turgutreis – Bahçelievler Mahallesi’nde bulunan bir azmağın yanı başında yapımı devam eden mendireğin, altyapı projesinin uzantısı olduğu ve proje bitiminin ardından söküleceği, edinilen ilk bilgiler arasında.

Kıyıdan uzaklığı şimdiden 100 metreyi geçen suni mendirek, “Mahmuz Tipi Yapılanma ” olarak tabir edilmekle birlikte, deniz ekosistemine oldukça zarar verdiği bilimsel olarak kanıtlanmış durumda. Kumların çekilmesine yol açan “Kum Hareketlerine” sekte vuran bu tip yapılanmanın, inşa edilen alanın bitişiğindeki “Azmak” tabir edilen doğa güzelliğine nasıl bir etkide bulunacağı şimdilik bilinmiyor.

Projenin denizde kullanılacak borularının hemen arkadaki bir alanda istiflenmiş olması, depo olarak kullanılan yerin yakınlığından dolayı söz konusu alanın tercih edildiği intibasını uyandırmakla birlikte, çok sayıdaki vatandaşın tepkisine yol açtığı öğrenildi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL