Bodrum

Avrupa’nın Gözü Bodrum Açıklarında!

Batı ülkelerinin uyguladığı yaptırımlardan kaçmak için lüks yatlarını bu hafta Türkiye’ye getiren, birini de Bodrum limanına yanaştıran Chelsea’nin sahibi Roman Abramoviç’in hamlesi Ankara ile Batı arasında yeni bir gerilimin zeminini..

Avrupa’nın Gözü Bodrum Açıklarında!

Batı ülkelerinin uyguladığı yaptırımlardan kaçmak için lüks yatlarını bu hafta Türkiye’ye getiren, birini de Bodrum limanına yanaştıran Chelsea’nin sahibi Roman Abramoviç’in hamlesi Ankara ile Batı arasında yeni bir gerilimin zeminini hazırlıyor.

İngiltere’nin saygın gazetelerinden Financial Times, Rus oligark Roman Abramoviç’in lüks yatları Eclipse ve Solaris’in Türkiye karasularına gelmesi ile ilgili kapsamlı bir haber hazırladı. 163 metrelik Eclipse ile birlikte 140 metrelik Solaris’in Akdeniz’e kaçırılmasının Batı ülkeleri ile Türkiye arasında gerilim yaratabileceği belirtildi.

Makalede, “Avrupa hükümetleri oligarkların yatlarına el koyarken Chelsea’nin sahibi Türkiye’yi güvenli bir liman olarak gördü. Bu durum batının Türkiye’nin Rusya’ya uygulanan yaptırımlara dahil olmamaktaki endişesini ortaya çıkardı” denildi.

NATO üyesi olan Türkiye’nin son yıllarda Moskova ile yakın ilişkiler kurduğuna dikkat çekilirken, buna rağmen Ankara’nın Putin’in Ukrayna’yı işgal etme kararını eleştirmesinin ise batı ülkelerden takdir topladığı hatırlatıldı.

Öte yandan, Abramoviç’in 140 metre uzunluğundaki lüks yatı Bodrum limanına yanaşırken, Ukraynalı yelkenciler tarafından protesto edildi.

Kaynak: Sözcü

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL