Bodrum

Bodrumlu Dağcılardan Anlamlı Yürüyüş

24 yıldır Türkiye Dağcılık federasyonu üyesi olan Bodrum Doğa Sporları Kulübü (BODOSK), Çanakkale Zaferi’nin 107. Yıldönümü nedeni ile anlamlı bir yürüyüş gerçekleştirdi. 88 kilometrelik doğa yürüyüşünü 26 saatte tamamlayan kulüp..

Bodrumlu Dağcılardan Anlamlı Yürüyüş

24 yıldır Türkiye Dağcılık federasyonu üyesi olan Bodrum Doğa Sporları Kulübü (BODOSK), Çanakkale Zaferi’nin 107. Yıldönümü nedeni ile anlamlı bir yürüyüş gerçekleştirdi. 88 kilometrelik doğa yürüyüşünü 26 saatte tamamlayan kulüp üyeleri; doğa talanına, orman yangınlarına, rant için yağmalanan sit alanları ile ilgili de farkındalık yaratmayı hedeflediler.

Uzun yürüyüş etabı: Etrim-Theangela dağı-Kaplan dağı-Alazeytin- Kocadağ – Kışladağı – Kızılağaç Devegüreşi alanı- Yokuşbaşı-Pedasa– Çukursarnıç- Girelbelen – Dağbelen – Dereköy – İslamhaneleri – Turgutreis hattından oluştu. Dün sabah saat 09.00’da Etrim’den başlayan yürüyüş, bu sabah saat 08.00’de Turgutreis-Sabancı Parkı’nda sonlandırıldı.

İSMAİL YAŞA: “DAĞ İLE KENTİN BULUŞMASI ÖNEMLİDİR.”

Yürüyüş ekibine dağcı arkadaşları ve doğa severler de oluşturdukları istasyon noktalarında lojistik destek verdiler. Yürüyüş BODOSK üyesi Burhan Yusuf Taş, Hüseyin Aydın, Arcan Camgöz tarafından başarıyla tamamlanmıştır. Üç kişilik ekibe Kulüp arkadaşları da bazı ara parkurlarda katılım sağlayarak destek verdiler. Etkinlikle ilgili görüş aldığımız Bodrum’un etkili ve tanınan dağcılarından İsmail Yaşa: “Dağ sadece ağaç, kaya ve patikadan ibaret değildir. Bir ruhu vardır. Dağdaki yangınlarda sadece ağaçlar, doğadaki diğer canlılar yanmıyor. Doğanın ruhu da yanıyor. Bu nedenle dağ ile kenti buluşturmak önemlidir. Bu buluşma gerçekleşince; insanların doğa hassasiyetlerinde bire bir farklılaşma yaşanacaktır. Dağcılık bir başka boyutu ile bu farkındalığı yaratma çabasıdır” ifadelerini kullandı.

İşte yürüyüş rotası

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL