Bodrum Manşet Siyaset

Bitez Yağmasına Karşı Tek Yumruk Oldular

CHP Bodrum İlçe Başkanlığı uzun zamandır Bodrum kamuoyunun gündemini işgal eden ve ulusal medyada da haber konusu olan Bitez’deki 29 dönüm arazide eylem yaptı. Bitez Mahallesi’nde geçtiğimiz yıl Özelleştirme İdaresi..

Bitez Yağmasına Karşı Tek Yumruk Oldular

CHP Bodrum İlçe Başkanlığı uzun zamandır Bodrum kamuoyunun gündemini işgal eden ve ulusal medyada da haber konusu olan Bitez’deki 29 dönüm arazide eylem yaptı.

Bitez Mahallesi’nde geçtiğimiz yıl Özelleştirme İdaresi tarafından 242 milyon TL’ye satışı yapılan 29 dönümlük hazine arazisindeki yaklaşık bin ağacın kesilmeye başlanması Bodrumluların tepkisine neden olmuştu. İmar planlarında “kamusal alan– sosyal tesis alanı – spor alanı – ağaçlandırılacak alan – yol – olması şartıyla; “sosyal ve teknik donatı alanlarına” ayırılan 29 dönüm büyüklüğündeki arazi, Özelleştirme İdaresi tarafından, (“Hukuki itirazlar ve devam eden hukuki süreç dikkate alınmadan”) ihaleyle satılmıştı. Bodrum Haberi Gazetesi olarak bizler de konuyu; “TÜM BODRUM’U AYAĞA KALDIRACAĞIZ” haber başlığı ile siz değerli okurlarımızın ilgisine, bilgisine sunmuştuk. Bitez’deki söz konusu hazine arazisi satışı, imtiyazlı imar verilişi ve daha baştan çevre katliamı; medyanın ve kamuoyu duyarlılığının da etkisi ile sadece Bodrum da değil, ülkede ciddi bir gündem işgaline neden olmuş.

CHP Genel Merkezi, Bitez’de gerçekleştirilen basın açıklamasına etkin destek verdi. Basın açıklaması için Bitez’e gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Grup Başkan Vekili Özgür Özel, CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Muğla Milletvekilleri Süleyman Girgin, Mürsel Alban, Burak Erbay, Suat Özcan basın açıklaması için bir araya gelen kalabalık tarafından kır çiçekleri ile karşılandılar. Eylemde CHP İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, CHP’li belediye meclis üyeleri, AK-TUR Sitesi sakinleri, çevreciler ve vatandaşlar katıldı. Yaklaşık 600 kişinin katıldığı eylemde katılımcılar, “Hükümet İstifa” sloganı atıp; “Adrese Teslim İmara Hayır” pankartı açtılar.

BODRUM CHP: “HALKIN İKTİDARINDA BEDEL ÖDEYECEKSİNİZ.”

Basın açıklamasında ilk konuşmayı yapan CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan bahse konu satılan ve özel imar verilen 29 dönümlük arazinin geçmişinden, geçirdiği değişiklerden söz ederek; “Burası hazine parseliydi alelacele AKP Genel Başkanının tek imzasıyla Özelleştirme Dairesine devroldu. Buradaki kurnazlıkta şu eğer ki parseli hazine satarsa CHP’li belediyeye, yerel yönetime satış payından %30 pay ayrılıyordu. Onu dahi uygun bulmadılar. Yani 5’li çeteye para yetiştirme telaşına düşen AKP iktidarı, özelleştirme kararı ile sattı burayı. Peki 1986 yılından, 2019 yılına kadar hiçbir iktidarın aklına gelmedi mi buranın planını değiştirmek? Satalım, konut yaptıralım niye demediler? Sağ olsunlar, geçmiş dönem iktidarların hepsi korudu. Belediyemiz, yerel yönetimimiz bununla ilgili günü gününe, saati saatine süreci takip ederekten konuyu yargıya taşıdı. Şu anda Danıştay 6. Daire’de hukuki süreç hala devam ediyor. Hiçbir hukuki dayanağı olmayan, hiçbir kamusal karşılığı olmayan bu uygulamanın Bodrum halkı olarak, Bodrum yurtseverleri olarak sonuna kadar karşısındayız. Buradan firmaya sesleniyoruz. Türlü türlü dalaverelerle, türlü türlü hukukun arkasından dolanmalarla sonuç almış görünüyorsunuz. Ama halkın iktidarında bunun bedelini ödeyeceksiniz” dedi.

AĞBABA: “AFRİKA’DA TOPRAK ARIYORLAR!”

Daha sonra sözü alan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba: “Maalesef bir taraftan tarım arazileri ranta açılarak, tarım arazileri yok edilerek Türkiye tarımı yok ediliyor. Ardından hepiniz biliyorsunuz ki; Afrika’da toprak arıyorlar. Adeta Türkiye’ye ihanet edercesine toprak arıyorlar. Biz Türkiye’deki hem tarımın, hem çevrenin korunması gerektiğini düşünüyoruz. Bu konuda partimizin programı, partimizin politikası çok net. Şu an burada rant uğruna, kamunun ortak alanları yok edilmek isteniyor. Birilerini zenginleştirmek için, Bodrum yok edilmek isteniyor. Biz bu mücadelede sizin yanınızdayız. Umarım burası hem fiziksel anlamda hem siyasal anlamda çözülür” görüşlerine yer verdi.

ÖZGÜR ÖZEL: “BU HIRSIZLIK HEPİNİZE KARŞI YAPILDI.”

Son konuşmacı olarak basına ve toplanan kalabalığa hitap eden CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel ise: “Bu hepinize yönelik bir hırsızlıktır. Hepinize karşı yapılan bir haksızlıktır. Bu haksızlığa sadece muhalefet partilerinin, çevrecilerin, sivil inisiyatiflerin, sivil toplum örgütlerinin değil vicdanı olan herkesin karşı çıkması gerekmektedir. Buradan bir kez daha sesleniyoruz. Yapılan iş özelleştirme adı altında yeşil alanı, ortak kullanım alanlarını, sosyal donatı alanlarını; bir zengine, bir yandaşa peşkeş çekmektir. Bunu unutmayız. Bunun mutlaka hukuk önünde hesabı sorulacak. Esas hesabı Bodrumlular, Muğlalılar sandıkta soracaklar” ifadelerini kullandı.

SÜLEYMAN GİRGİN: “BİTEZ ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA TBMM’DE…”

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin ise gazetemize verdiği görüşte: Bu meselenin mutlaka önümüzdeki hafta içi TBMM gündemine geleceğini ifade ederek; “Rantiyeciler, talancılar Bodrum’u yağmalamakta ne kadar kararlı ise, Bodrumlular da yaşadıkları topraklara sahip çıkma konusunda daha fazlasıyla istekli ve ısrarcı. Bugün de bunu gördük. Bodrum’u ve Bodrumlu’yu asla yalnız bırakma niyetimiz yok. Bu daha başlangıç. Her türlü yasal, hukuksal, meşru zeminde mücadeleye devam” dedi. Basın açıklaması için, bir araya gelen topluluk; sloganlarla ve alkışlı protestolarla etkinliği sonlandırdı.

Haber: Ayhan Karahan

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL