Manşet Siyaset Video Haber

Girgin: Doktorlar Kalacak, Siz Gideceksiniz!

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak, Partili Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, 14 Mart Tıp Bayramı’na 6 gün kala doktorlarımıza yönelik yaptığı “Varsın gidiyorlarsa gitsinler” açıklamasını kınadığını söyledi.Girgin açıklamasında..

Girgin: Doktorlar Kalacak, Siz Gideceksiniz!

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak, Partili Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, 14 Mart Tıp Bayramı’na 6 gün kala doktorlarımıza yönelik yaptığı “Varsın gidiyorlarsa gitsinler” açıklamasını kınadığını söyledi.
Girgin açıklamasında şunları söyledi:

“VARSIN GİDİYORLARSA GİTSİNLER” DİYENLER SAĞLIK SİSTEMİNİ ÇÖKERTENLERDİR

“Ülkemizde sağlık sistemi iktidarın piyasacı uygulamaları ile çökmüştür. Sağlıksızlık üreten hastaneler, sağlıkta şiddet, beş dakika muayene dayatması, doktor istifaları hep bu çöküşün sonucudur. Sağlık sistemini çökertmenizin sorumluluğundan doktorları düşmanlaştırarak kaçamayacaksınız. Ülkemizin Mustafa Kemal Atatürk’ün “Beni Türk hekimlerine emanet ediniz” anlayışından “Gidiyorlarsa, gitsinler” noktasına varması üzüntü vericidir.”

İşte Girgin’in o konuşmasından bir kesit:

ANNE VE BABALARIN EMEKLERİNİ YOK SAYANLAR KİMSENİN YÜZÜNE BAKAMAYACAK

“Hastaları müşteri, doktorları tüccar hastaneleri ticarethane görenler; bir de “bu devlet sizi okuttu” demiş; Bakın bir emekli yurttaş ne diyor: “Çocuklarımı kimse bedava okutmadı. Onları doktor yapmak için maaş yetmedi, pazarlarda maydanoz sattım, sanayide ve inşaatlarda amelelik yaptım. Saat 5’te mesaiden çıktım gece saat 24’e kadar şoförlük yaptım, bu şekilde okuttum.”
Anne ve babaların emeklerini yok sayan bu anlayış bilsin ki, bu devir bittiğinde kimsenin yüzüne bakamayacak!”

EMEĞE SAYGI DUYUN!

“Doktorlar, can güvencesi, iş güvencesi, mesleki bağımsızlık istiyor. Bunun için mücadele veriyorlar. İktidara düşen, buna saygı duyup, bütün talepleri karşılayarak, sağlık sistemini onarmaktır.
Nasıl ki bu diyar, Doktorları ağaca bağlayın da kaçmasınlar” diyenlere mülk olmadıysa, size de olmayacak…
Doktorlar kalacak, siz gideceksiniz!
Bütün doktorlar ve sağlık emekçileri hak ettiklerini alasıya kadar hep beraber mücadele edeceğiz. Doktorlarımızın 14-15 Mart’ta taleplerini dile getirecekleri, Büyük Görev çağrısını sahipleniyoruz, yanlarında olacağız.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL