Bodrum Manşet

Bodrum’da Beyaz G(ö)rev Vardı

Ülke genelinde sağlık emekçilerinin 3 günlük iş bırakma eylemi, Bodrum’da da karşılık buldu. Devlet Hastanesi önünde beyaz g(ö)rev vardı! Bugün Bodrum Devlet Hastanesi önünde bir araya gelen Birlik Dayanışma Sendikası,..

Bodrum’da Beyaz G(ö)rev Vardı

Ülke genelinde sağlık emekçilerinin 3 günlük iş bırakma eylemi, Bodrum’da da karşılık buldu. Devlet Hastanesi önünde beyaz g(ö)rev vardı!

Bugün Bodrum Devlet Hastanesi önünde bir araya gelen Birlik Dayanışma Sendikası, Genel Sağlık İş, Muğla Aile Hekimleri Derneği, Muğla Aile Sağlığı Çalışanları Derneği, Muğla Diş Hekimleri Odası, Muğla Tabib Odası, Sağlık Ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası üyeleri basın açıklaması yaptılar.

Platformun açıklamasına Hekim Birliği Sendikası da katıldı. Özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle sarayda yaptığı toplantıda hekimlere yönelik olarak; “Gidiyorlarsa, gitsinler” sözleri büyük tepkilere neden olmuştu.

Sosyal medya mecrasından, basın açıklamalarına değin geniş yelpazede gösterilen tepkinin en büyüğü bugün itibarıyla gerçekleştirildi. 14 Mart Tıp Bayramı’nda başlatılan işi bırakma eylemine başta diğer işkolu çalışanları ve bilim çevreleri olmak üzere toplumun pek çok kesiminden destek geldi. Sıkıntılı ve karanlık pandemi sürecinin kahramanı ve mağduru olan sağlıkçılar 3 günlük iş bırakma eylemi sürecinde sorunlarını dile getirip; mesleki, ekonomik, demokratik haklarını talep edecekler.

Sağlık emekçileri, ülke genelinde 14-15-16 Mart tarihlerinde (acil servis çalışanları hariç) greve gitme kararı aldılar.
Bugün saat 10.00’da Bodrum Devlet Hastanesi’nde ki; basın açıklamasında ilk sözü alan Hekim Birliği Sendikası Muğla Temsilcisi Muvaffak Küçük hekimlerin özellikle pandemi döneminde maruz kaldıkları haksızlıkları ve saldırıları dile getirerek; “İsteklerimizin sadece maaş artışı gibi bir kavramın içine sıkıştırılmasını asla kabul etmiyoruz. Hak ettiğimiz insana yakışır çalışma koşulları ve halkımızın hak ettiği sağlık hizmeti için çabalıyoruz. Buradayız. Hep birlikte hekimler ve hekimlik için mücadele etmeye devam ediyoruz” görüşlerine yer verdi. Daha sonra 7 örgütlenmenin oluşturduğu platform adına konuşan Doktor Serkan Akhan ise: “Bugün 14 Mart Tıp Bayramı. Ancak bugünü bayram tadında geçirmemiz gerekirken, ne yazık ki yine G(ö)REV’deyizve yine haklarımız için mücadele ediyoruz. Toplum sağlığını korumak bir yana daha da riske atan bu sağlık sisteminin yürütücüleri ne bizim emeğimizi ne de toplumun sağlığını umursamaktadır. Ancak iş özel sağlık işletmeleri ve zenginleri korumaya gelince ise hiçbir sınır tanımamaktadır. Salgın döneminde dahi bu anlayıştan vazgeçmemişlerdir. Yüz binlerce insanımız, yüzlerce hekim, sağlık çalışanı yaşamını yitirirken; onlar sağlık sisteminin, şehir hastanelerinin güzellemeleriyle günlerini geçirmiş; bunca emek ve fedakarlığımıza rağmen bir de bizlere gidiyorlarsa gitsinler demişlerdir. Emeğimize, mesleğimize, geleceğimize hep birlikte bir kez daha sahip çıkmak için artık G(ö)REV zamanıdır. Biliyoruz: Sorunlarımızın çözümü ancak kendi mücadelemizle olacaktır. İşte bu nedenle emeğimiz için, haklarımız için, sağlığımız için, acil taleplerimizin karşılanması için 14-15-16 Mart 2022 Pazartesi, Salı ve Çarşamba günleri Muğla’da , bütün sağlık kurumlarında tüm sağlık emekçileri olarak G(ö)REV’deyiz” ifadelerini kullandı.
Oldukça geniş bir katılım ve ilginin olduğu etkinliğe doktorların grevde olduğundan habersiz hastaneye gelen hastalar ve hastanedeki yakınlarını ziyarete gelenler de destek verdiler. Hastaneye tedavi için, geldiğini söyleyen Süheyla Kızıker: “Sağlıkçılar şu anda toplumun en mağdur kesimlerindendir. Ödüllendirilmeleri gerekirken, şiddete maruz kaldıkları yetmiyormuş gibi itibarsızlaştırılmaya da çalışıldılar. Covid 19 halen sanırsam meslek hastalığı sayılmıyor sağlıkçılar açısından. Buna ne demek gerekir bilemiyorum. Onların hakları ödenmez” dedi.

Kerim Cangır: ‘Bu memleket bizim, hiçbir yere gitmiyoruz’

Bodrum siyaset ve toplum yaşamının önemli simalarından Bodrumlu doktor Kerim Cangır da meslektaşlarına destek için bulunduğu etkinlikte: “1827 Mekteb-i Tıbbiye-i Şahaneden Günümüze memleketimizin toprağında izimiz var. Dr.Nazım’dan Tıbbiyeli Hikmet’e, Dr.Refik Saydam’dan Dr. Behçet Uz’a, Dr. Erdal Atabek’ten Dr. Nusret Fişek’e, Dr.Füsun Sayek’ten Dr. Şebnem Korur Fincancı’ya, Dr.Canan Kaftancıoğlu’ndan Dr. Arzu Çerkezoğlu’na ülkemizin Sağlığı, Bağımsızlığı, Geleceği ve Devamlılığı için Çalışıyoruz…. Bu memleket bizim… Biz hiçbir yere gitmiyoruz” diyerek, tüm hekimlerin 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutladı.

Haber: Ayhan Karahan

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL