Genel Muğla

Muğla’dan Son Haberler

Muğla’da haftanın gündemini www.bodrumhaberi.com’dan takip edin. İşte Muğla ve ilçelerinden en güncel gelişmeler… MİLAS Milas’taki Heraklia Antik Kenti’nde Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Gençlik Spor Bakanlığı izni ile Limit Sensin..

Muğla’dan Son Haberler

Muğla’da haftanın gündemini www.bodrumhaberi.com’dan takip edin. İşte Muğla ve ilçelerinden en güncel gelişmeler…

MİLAS

Milas’taki Heraklia Antik Kenti’nde Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Gençlik Spor Bakanlığı izni ile Limit Sensin ekibi tarafından Garmin Latmos Ultra Maratonu gerçekleştirildi.Bafa Gölü kıyısından başlayan yarışçılar 45 kilometre ve 17 kilometre etaplarında düzenlendi. Yarışlar sabah 7’de başlayıp, akşam 20’ye kadar sürdü. Herakleia Antik Kenti’nin büyülü atmosferinde gerçekleştirilen yarışmaya, Türkiye’nin 22 farklı ilinden 220 yerli ve yabancı yarışmacı katıldı.

MARMARİS

Marmaris Ticaret Odası (MTO) Yönetim Kurulu Başkanı S. Mutlu Ayhan, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Bodrum Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kocadon, Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer ve Muğla Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hurşit Öztürk yaklaşan turizm sezonu öncesi bir dizi ziyaret gerçekleştirmek üzere Ankara’ya gitti. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak ve Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran ile görüşen Muğla heyeti üye sorunlarını Ankara’ya taşıyarak çözüm önerilerini sundu.

DALAMAN

Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından, Dalaman ilçesinde Gürleyik, Bozbel, Taşbaşı, Elcik mahalleleri başta olmak üzere son 1 yıl içerisinde 17 mahallenin içme suyu hattı yenilendi. 43 bin 36 nüfusa sahip 25 mahallesi bulunan Dalaman’ın 17 mahallesinde su sıkıntısı yaşanıyordu. Büyükşehir ekipleri su sıkıntılarını ortadan kaldırmak için başlattığı çalışmalar kapsamında 17 mahallede toplam 12 bin 234 metre içme suyu hattını yeniledi. Gürleyik, Bozbel, Taşbaşı, Elcik mahallelerinde tamamlanan içme suyu hatları aynı zamanda (Sarılan, Kapaklı, Bozbel Gökseki, Elmacık, Armutluk, Taşbaşı Camiyanı, ,İnişdibi, Elcik Gökseki, Akbel, Sülüklü, Şahinler, Bahtiyar) mevkilerine fayda sağlayacak.

KÖYCEĞİZ

Köyceğiz, 2-4 Nisan tarihleri arasında “Köyceğiz Belediyesi Durgunsu Kano Bahar Kupası” yarışlarına ev sahipliği yaptı. 12 İlden 25 kulüp ve 170 sporcunun katıldığı yarışlar K ve C Sınıfında Minikler, Yıldızlar, Gençler ve Büyükler kategorilerinde Kadınlar ve Erkekler olmak üzere dört kategoride 1000 metre, 500 metre ve 200 metre olarak gerçekleşti.

Muğla Kulüplerinden Köyceğiz Belediye Spor Kulübü Sporcusu C1 1000 metre ve 500 metre Yıldız Erkeklerde Faruk Topçu üçüncü, Muğla Gençlik ve Spor Kulübü Sporcularından K1 1000 metre ve 500 metre Minik Erkeklerde Andaç Acar ikinci, Rahmi Kaan Karahan üçüncü olurken K1 1000 metre ve 500 metre Minik Kadınlarda ise Ada Toprak ikinci olarak dereceye girdi.

FETHİYE

ING Basketbol Süper Ligi’ndeki ilk sezonunda aylardır dibe demir atan, haftalardır maaşları ödenmeyen oyuncuların yaptığı boykot kriziyle boğuşan Lokman Hekim Fethiye Belediyespor, tüm sıkıntılarına rağmen Türk Telekom’u evinde son saniye basketiyle mağlup ederek, bitime 3 maç kala ligde kalmak için umutlandı. Geçen aydan beri maaşlarını alamayan oyuncuların antrenman boykotu yapıp maçlara çıktığı Muğla temsilcisinde yönetim Telekom sınavı öncesi birer maaşları yatırdı. Maçtan önce maaşların yatmasıyla 2 gün takım antrenmanı yapabilen Fethiye Bld., güçlü rakibini Ricky Ledo’nun bitime 4 saniye kala attığı üçlükle 82-81 yenmeyi başardı.

MUĞLA

Muğla Gelecek İçin Şimdi Derneği’nin 2. Olağan Genel Kurulu Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün konferans salonunda yapıldı. Olağan Genel Kurulda mevcut başkan Hüseyin Uyanık, yeniden başkanlığa seçilirken, dernek çatısı altında komisyonlar oluşturarak çalışmaların “Sağlıklı Yaşam ve Bağımlılıkla Mücadele” şeklinde yürütülmesine karar verildi. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL