Bodrum Manşet

Bodrum’un Kent Tasarımını Üniversiteliler Yapacak

Bodrum’da İki Meydan Bir Cadde Kentsel Tasarım ve Mimarlık Öğrencileri Yarışması’nın basın toplantısı Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezi Trafo Kafe’de gerçekleştirildi. Basın toplantısına Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Belediye..

Bodrum’un Kent Tasarımını Üniversiteliler Yapacak

Bodrum’da İki Meydan Bir Cadde Kentsel Tasarım ve Mimarlık Öğrencileri Yarışması’nın basın toplantısı Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezi Trafo Kafe’de gerçekleştirildi.

Basın toplantısına Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Belediye Başkan Yardımcısı Emel Çakaloğlu, Etüd ve Proje Müdürü Özgür Şahin, Planlama ve Proje Müdürü Bülent Bardak, mimarlar, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Proje yarışmasına konu olan alan, Bodrum kent merkezinde Çarşı Mahallesi’nden başlayarak Türkkuyusu Caddesi ve Türkkuyusu Cami Meydanını kapsayacak. Geçmişte pazaryeri, şehirlerarası otobüs terminali gibi farklı kullanımları olan ve şu an Belediye Ticaret ve Kültür Merkezi’nin bulunduğu alan, bu alana hizmet eden Cevat Şakir Caddesi ve üzerinde bulunan Askerlik Şubesi, PTT, İş Bankası yapıları, Bodrum Belediye binasını da dahil edecek şekilde Türkkuyusu Caddesi ve iki kenarını oluşturan yapılar, bu caddenin ulaştığı ve çocuk park alanının bulunduğu cami meydan, meydanın tamamlayıcısı olan yapılar ve meydanda yer alan cami, çeşme ve sarnıç yarışma alanı içerisinde yer alacak.

Projeye konu olan alan kentsel sit alanı ve 3. Derece Arkeolojik Sit Alanı konumunda. Alan sınırları içinde tescilli birçok sivil mimarlık eseri de bulunuyor.

Belirlenen kent parçası için tasarlanacak kentsel düzenleme projesinde aranan ilk nitelik bu alandaki tarihi ve kültürel mirası koruyarak fiziksel sorunlara çözüm üretiyor olması şeklinde belirlendi.

Yarışmaya Türkiye’deki üniversitelerin Mimarlık, Kentsel Tasarım, Şehir ve Bölge Planlama, Peyzaj Mimarlığı bölümlerinden öğrenciler katılabilecek. Belediye, bu yarışmayı öğrencilerin Dönem Projesi olarak tasarladı.

Yarışma takvimi şu şekilde;

Son Soru Sorma Tarihi: Haziran 2021

Soruların Yanıtlanma Tarihi: Temmuz 2021

Son Katılım Tarihi: Kasım 2021

Seçici Kurulun Toplanması: Aralık 2021

Sonuçların Açıklanması: Aralık 2021

Kolokyum ve Ödül Töreni: Aralık 2021

Sergi Açılışı ve Süresi: Jüri tarafından belirlenecektir.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL