Seramik Sanatçısı ve Araştırma Görevlisi Dr. Didar Ezgi Özdağ’ın “Panoptikon” isimli sergisi Bodrum Ticaret Odası (BODTO) Sergi Salonu’nda açıldı.Modern sanat tarzının izlerini taşıyan sergide sanatçının; bireysel içe dönüşe işaret ettiği,..
Seramik Sanatçısı ve Araştırma Görevlisi Dr. Didar Ezgi Özdağ’ın “Panoptikon” isimli sergisi Bodrum Ticaret Odası (BODTO) Sergi Salonu’nda açıldı.
Modern sanat tarzının izlerini taşıyan sergide sanatçının; bireysel içe dönüşe işaret ettiği, insan ve göz imgelerinin kullanıldığı “Panoptikon” sergisinde bulunan 11 eser serbest şekillendirme yollarıyla üretilmiş birçok pişirme tekniği kullanıldı. Sergi Bodrumlu sanatseverlerden tam not aldı. Sergiyi gezen sanatseverler gözetlenme ve izlenme duygusuna kapılmadan edemedi.
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü’nde Araştırma Görevlisi olarak çalışmakta olan Dr. Didar Ezgi Özdağ 3.kişisel sergisini 13 Şubat Pazartesi günü BODTO sergi salonunda açtı. Sergi 19 Şubat 2023 tarihine kadar ziyaret edilebilir.
“Pek çok kuramcıya göre Panoptikon fikrinin modern güç kavramının babası olduğunu düşünülür. İzlenmese bile izlendiğini, ya da her an izlenebileceğini düşünen birey kendi kendine bir oto kontrol mekanizması geliştirir ve kendini denetlemeye başlar” fikri ile eserlerine hayat verdiğini ifade eden sanatçı Dr. Didar Ezgi Özdağ seramik eserlerinin bulunduğu “Panoptikon” isimli sergisi ile ilgili düşüncelerini; “İnsanın korkuyla birlikte kendi kabuğuna çekildiği bu çağ, gözetleyen yapısıyla da dikkat çekmektedir. Modern güç kavramı, herkesi ve her şeyi kontrol etme isteğine dönüşmüştür. Çökmekte olan bu sistem içerisinde ayakta kalmaya çalışan son kuleler ise giderek yok olmaktadır” sözleriyle dile getirdi.
3.kişisel sergisinin yanı sıra 50’den fazla karma sergiye katılan Özdağ’ın, edebiyat ve tiyatro ilişkisini kurgulayarak plastik bir anlatım dili oluşturduğu çalışmaların yanı sıra çocuklarla sanat eğitimi, yaratıcılık ve toplumsal cinsiyet üzerine yapmış olduğu yayınlar ve atölye yürütücülükleri bulunmaktadır.
Uluslararası kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi bilimsel, sanatsal toplantılarda sözlü olarak sunulan ve tam metin olarak yayımlanan bildiri yanı sıra “Okul Öncesi Dönemde Seramik Eğitimi ve Yaratıcılığın Geliştirilmesi” alanında tanınmış uluslararası yayınevlerince yayımlanan kitap yazarlığı ile SCI Expanded, SSCI, AHCI dışındaki uluslararası indexler tarafından taranan dergilerde yayımlanan çok sayıda makale ve yazıları var.
YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)