Bodrum

Bodrum Çocuklarının Cumhuriyet Sevdası

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin, Bodrum Umurça Parkı’nda düzenlediği şenlik adeta karnavala dönüştü. 3000’in üzerinde çocuğun, ailelerinin ve vatandaşın katıldığı etkinlik saat 12.00’de başladı, 17.00’de sonlandırıldı. Parkın geniş bir yüzölçümüne yayılmış..

Bodrum Çocuklarının Cumhuriyet Sevdası

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin, Bodrum Umurça Parkı’nda düzenlediği şenlik adeta karnavala dönüştü. 3000’in üzerinde çocuğun, ailelerinin ve vatandaşın katıldığı etkinlik saat 12.00’de başladı, 17.00’de sonlandırıldı. Parkın geniş bir yüzölçümüne yayılmış olması izdihamı engelledi. Parktaki süslemeler, hazırlanmış olan detaylı dekor, özenle kurulmuş stantlar dikkatlerden kaçmadı.

Bodrum yarımadasındaki her bölgeden vatandaşlar akın akın etkinliğe katılım sağladılar. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin burs sağladığı ilköğretim, lise ve üniversite düzeyindeki öğrencilerin gönüllü katkıları da etkinliğe ayrıca özel bir renk kattı. Yine Bodrum Belediyesi Okul Öncesi Etkinlik Merkezi’nden öğretmenlerin organizasyon içerisinde aktif yer alması, her hangi bir aksiliğin yaşanmasına izin vermediği gibi program akışına da eşsiz destek sağladı.

“CUMHURİYET, KİMSESİZLERİN KİMSESİDİR.”

Etkinlikte açılış konuşmasını çocuklar yaptı. Çocuklar katılımcıları sonrasında saygı duruşuna ve İstiklal Marşı’nı okumaya davet ettiler. Çocukların açılış konuşması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması sonrasında ÇYDD Bodrum Şube Başkanı Meral Saraçbaşı; katılımdan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Atatürk’ün çağdaşlık sürecinde çocuklara yüklediği misyona vurgu yaptı.

Saraçbaşı konuşmasında; “Bugünkü etkinlik aslında “23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı” ilanının 100. Yıldönümü münasebetiyle gerçekleştirilmek üzere planlanmıştı. Ancak salgın nedeniyle 2 yıl ertelemeli olarak bugüne denk geldi. Görülüyor ki; Cumhuriyet asla kimsesiz değil. Mustafa Kemal Atatürk’de Cumhuriyet’i; ‘Kimsesizlerin, kimsesi’ olarak tanımlamıştı. Konuşmasının sonunda Saraçbaşı’nın; cumhuriyetin temel değerlerine sahip çıkılması, laiklik, çağdaşlık vurgusu katılanların da beğenisi ve desteği ile karşılandı. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin efsanevi başkanı merhum Türkan Saylan’a etkinlikte özel yer verildi.

ETKİNLİKTE, “YOK” YOKTU.

Etkinlikte adeta “yok”, yoktu. Kil, resim, taş boyama, yüz boyama, masal atölyelerinde kuyruklar oluştu. Tohum atölyeleri, drama atölyeleri, sokak oyunları, okul öncesi etkinlikleri çocuklar ve ebeveynleri için cazibe merkezi oldu. Çocuk Hakları Etkinliği ise Umurça Parkı’nda adeta iz bıraktı.

Bodrum Dans Grubu’nun sahneye yansıttığı modern dansları, Viva Dans Grubu’nun ise bale gösterisi izleyicilerin uzun süre belleklerinden silinmeyeceğe benzer. Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun, “Orman Şövalyeleri” oyunu pür dikkat izlendi. Karya Çiçekleri’nin folklor gösterilerine izleyiciler de bulundukları yerden ritm tutarak eşlik ettiler. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras da Umurça Parkı’ndaki şölende yerini alanlar arasında idi. Ahmet Aras konuşma sırasını çocuklara verdiğinden ya da çocuklar söz haklarını devretmediğinden kaynaklansa gerek mikrofona son çıkan konuşmacı oldu. Başkan konuşmasında çocukların sergilediği görüntüden mutluluğunu dile getirerek, Bodrum Belediyesi’nin özellikle çocuklara yatırım konusunda elinden geleni ardına koymayacağını dile getirdi. Aras, tüm etkinlik alanlarını, stantları ilgiyle tek tek inceledi.

NİLGÜN CANGIR: “UMUT HER ZAMAN VARDIR.”

Bodrum’un sevilen popüler kişilerinden inşaat mühendisi ve aynı zamanda ÇYDD Yönetim Kurulu Üyesi Nilgün Cangır; “Görülen o ki; hiçbir emek, çaba boşa gitmiyormuş. Bugün ekilen tohumların filiz sürdüğünü, kök saldığını görmek müthiş bir bahtiyarlık. Durum ne olursa olsun, şu bir gerçektir. Umut her zaman vardır. Mutluluğumuz tarifsiz. Burada da görüldüğü gibi; çocuk, cumhuriyet, çağdaşlık birbirine çok yakışıyor. Burada görülen geleceğin, umudun fotoğrafıdır” ifadelerini kullandı.

Etkinliğe iki çocuğu ile gelen Serpil Düven de; “Beni en çok etkileyen oldukça sivil ve cumhuriyete yakışan bir manzara ile karşılaşmak oldu. Bilinen devlet resmi törenlerinin sıkıcılığından hayli uzak eğlenceli bir atmosferde gerçekleştirilen bu faaliyet için başta ÇYDD Bodrum Şube Başkanı sayın Meral Saraçbaşı, ÇYDD yöneticileri olmak emeği geçen tüm kesimlere, bireylere bizlere yaşattıkları bu coşku ve umut tazelemesi için teşekkür ediyorum. Umarım bu önemli etkinlik bundan sonra Bodrum’da gelenekselleşir. İhtiyacımız varmış” görüşlerini dile getirdi. Çocukların parkın ve günün tadını doyasıya çıkardığı etkinlik; Muğla Büyük Şehir Belediyesi Popüler Müzik Orkestrası’nın akıllardan silinmeyecek sunumu ile sona erdi.

Haber: Ayhan Karahan

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL