Uncategorized

Ev Yapımı Güzellik Maskeleri

Her cilt tipine uygun bir maske mutlaka vardır. Bu maskeleri satın almayı mı yoksa evinizde yapmayı mı tercih edersiniz? İşte size çok basit malzemelerle kısa zamanda yapabileceğiniz mucize maske tarifleri…

Ev Yapımı Güzellik Maskeleri

Her cilt tipine uygun bir maske mutlaka vardır. Bu maskeleri satın almayı mı yoksa evinizde yapmayı mı tercih edersiniz? İşte size çok basit malzemelerle kısa zamanda yapabileceğiniz mucize maske tarifleri.

Zencefil & Nane Maskesi

Malzemeler:

Zencefil

Nane

Jelatin

Yapılışı:

Sıcak su dolu bir kabın içerisine naneleri koyarak birkaç dakika kadar bekletin. Ardından suyun içerisine zencefil ve jelatini de ekleyerek kıvam alana kadar karıştırın. Birkaç dakika boyunca karışımı soğumaya bırakın. Yeterince soğuyan karışımınızı yüzünüze uygulayın ardından kurumasını bekleyin. Yaklaşık 15 dakika gibi bir sürede kuruyan maskenizi soyarak temizleyin.

Ananas Maskesi

Malzemeler:

Bal

Jelatin

Ananas suyu

Yapılışı:

Taze ananas suyu ve balı bir kaba koyarak karıştırın. Mikrodalgada Jelatinin içerisinde eriyecek ısıya geldiğinde ananas suyu bal karışımını mikrodalgadan çıkartın. Jelatini de karışıma ekleyerek güzelce çırpın. Oluşan kıvamlı maskenizi bir fırça yardımıyla yüzünüzün her bölgesine eşit olarak yayın. Ardından kuruyan maskenizi soyarak temizleyebilirsiniz.

Pırıl Pırıl Bir Cilt İçin Ananas Şart

Ananaslı bir tarifimiz daha var. Bu maske de pırıl pırıl parlayan bir cilt isteyenler için, ‘bonus’ olsun.

Malzemeler;
Taze ananas
3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 yemek kaşığı doğal bal

Yapılışı;
Pürüzsüz bir macun kıvamı için zeytinyağı, bal ve ananası iyice ezmeniz ve karıştırmanız gerekiyor. Bu karışımı, yüzünüze ve boynunuza uygulayın. 30 dakika bekletin ve kurutun. Sonra durulayın.

Ballı Maske

Malzemeler:

Süt

Bal

Yapılışı:

Balı kaynar süt ile bir süre karıştırın. Bir pamuk parçası yardımıyla bu karışımı hafif soğuduktan sonra yüzünüze sürün. Ayrıca yüzünüze pamuk yapıştırarak yüzünüzü kaplayabilirsiniz. Süt ve bal karışımını yüzünüzde kurumaya bırakın ardından kuruyan maskenizi soyarak yüzünüzden arındırın.

Süt & Jelatin Maskesi

Malzemeler:

2- 3 kaşık kadar süt

1 kaşık jelatin

Yapılışı:

Jelatini temiz bir kabın içerisine koyarak üzerine sütü ilave edin. 5 -10 dakika kadar bu karışımı ısıtın. Mikrodalganız varsa bu işlemi 30 saniye gibi kısa bir sürede de halledebilirsiniz. Ardından bu karışımı bir yüz fırçası ile masaj yaparak yüzünüze uygulayın. İnce bir katman halinde uyguladığınız karışımı kuruyama kadar bekletin. Ardından soyarak çıkartın.

Yumurta Beyazı Maskesi

Malzemeler:

1 yumurta beyazı

1 kaşık limon suyu

Kağıt peçeteler

Yapılışı:

Temiz bir kabın içerisine limon suyu ve yumurta akını koyarak iyice çırpın. İyice çırpılan karışımınızı bir maske fırçası yardımıyla yüzünüze uygulayın. Uyguladığınız karışım kurumadan üzerine kağıt peçetelerle bir katman oluşturun. Ardından maske kuruyana ve kağıt peçeteler sertleşene kadar maskeyi bekletin ve soyarak temizleyin.

Salatalık & Yeşil Çay Maskesi

Salatalık

Jelatin

Yeşil çay

Yapılışı:

Salatalığın kabuğunu soyun ve çekirdekli bölgesini çıkartın. Bir kaba su koyarak salatalığı ilave edin. Ardından 30 saniye boyunca mikrodalgaya atın. Mikrodalgadaki salatalığı çıkartarak kabın içerisine jelatin ekleyin. Yaklaşık 20 – 30 dakika kadar yüzünüzde kalacak bu karışımı temizleyerek yüzünüzden arındırın.

Yumurta Sarısı Maskesi

Malzemeler:

1 yumurta sarısı

1 kaşık süt

1 kaşık jelatin

Yapılışı:

Yumurta sarısını bir kaba koyarak iyice çırpın. Çırpılan yumurtanın içerisine süt ve jelatini ekleyerek mikrodalgada 30 saniye boyunca pişirin. Ardından yüzünüze uygulayabileceğiniz ısıya gelen karışımı yüzünüze uygulayarak kurumasını bekleyin. Kuruyan maskenizi soyarak yüzünüzden arındırın.

Bal & Tarçın Maskesi

Malzemeler:

1 kaşık bal

1 kaşık tarçın

Yapılışı:

Bal ve tarçını bir kaba koyarak karıştırın. Homojen bir hale gelen karışımınızı göz çevrenizden uzak tutarak yüzünüze uygulayın. Ardından uyguladığınız maskenin üzerine pamuk parçalarını presleyin. 5 dakika kadar bu karışım yüzünüzde durduktan sonra soyarak çıkartın. Ardından ılık su ile temizleyin.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL