Bodrum Siyaset

Zamlar, Bodrum’da da İntiharı Tetikliyor!

Sol Parti Bodrum İlçe Örgütü’nün, zamlar ile ilgili olarak açtığı imza standına büyük bir ilgi vardı. Birkaç saat süren etkinlikte ilginç anlar yaşandı.  Elektrik zamlarına karşı dava açacaklarını ifade eden..

Zamlar, Bodrum’da da İntiharı Tetikliyor!

Sol Parti Bodrum İlçe Örgütü’nün, zamlar ile ilgili olarak açtığı imza standına büyük bir ilgi vardı. Birkaç saat süren etkinlikte ilginç anlar yaşandı. 

Elektrik zamlarına karşı dava açacaklarını ifade eden Bodrum Sol Parti yöneticileri topladıkları imzaları da davaya ekleyeceklerini belirttiler.

Sol Parti Bodrum İlçe Başkanı Oben Konyalıoğlu gazetemize yaptığı açıklamada: “İmza kampanyamıza olan ilgiyi görüyorsunuz. Şu anda artık yiyecek kuyruğu yok. AKP iktidarı kuyrukları sonlandırdı. Çünkü kuyruğa girebilmek için vatandaşın cebinde para olması gerekiyor. Bırakın kuyruğu, insanımız marketlerin kapısından dahi geçemiyor.

Elektrikte büyük bir yolsuzluk var. Yolsuzluğu yapanlar açısından da, yolsuzluğun mağduru halk açısından da durum çok sarihtir. Buna sessiz kalmamız mümkün değildi. Bunun için her hangi bir siyasi bilince ya da tercihe de gerek yok. Tek başına insan olmak yeterli.

Bu kampanyayı partimiz ülke genelinde yürütmektedir. Şubat’ın 24’ünde tüm imzalar Genel Merkez’imizde birleştirilecek ve dava dosyasına eklenecektir. Siz basın mensuplarının da dikkatinden kaçmamıştır. Üzülerek tanık olduk bizlerde.

Çok sayıda imza veren yurttaşımız aklından intihar etmeyi düşündüğünü söyledi. Kesinlikle onaylayamayız, Sol parti olarak; ‘İntihar çözüm değildir. Çözüm adalette, yurttaşlık haklarında ısrar etmektedir. Soygun, talan düzenine dur demektedir’ görüşümüzde ısrarcıyız. Bizi bu zulme karşı dayanışma kurtarır ve özgürleştirir” dedi.

İLK İMZASI ZAMLARA KARŞI OLDU

Kampanya çerçevesinde 3643 imza toplanırken, 10’un üzerinde imzacının zamlar nedeniyle intiharı düşündüğünü söylemesi dikkat çekiciydi.

Bunlardan 2 çocuk babası ve Bodrumlu uzak yol kaptanı Yakup Aksu’nun feryadı çevredekilerin ve stantta bulunan Sol Parti’lilerin duygusal anlar yaşamasına neden oldu. Kaptan Aksu gözyaşları içerisinde; “Önceleri 800 TL ödüyordum. Şimdi gelen elektrik faturası 3269 TL. Kanser ve kalp hastasıyım.

Pandemide 1000 TL yardım için müracaat ettim. Vermediler. Bu sabah okula giden çocuğuma 20 TL. denkleştiremedim. Hırsızlık mı yapayım? Aç kaldım aç. Yeter artık. Belki de bir saat sonra ölmüş olacağım” diyerek duygularını dile getirdi.

Kızılağaçlı 77 yaşındaki Hacile Mıstık ise: “Dört çocuk, yedi torun sahibiyim. Hangisinin elektrik faturasına baktıysam tansiyonum yükseldi, sinirlerim bozuldu. Bu faturalar ödenemez. Hayatımda ilk kez imza veriyorum. Bizi yönetenler bu imzaları görsün, sesimizi duysun” ifadelerini kullandı.

“CUMHURUN GEMİSİ KARAYA OTURDU.”

Etkinlik esnasında basın açıklamasını okuyan Sol Parti Bodrum İlçe Sekreteri Okan Manzak: “Zamlar derhal geri çekilmelidir. Konutlarda elektrik, doğal gaz ve suya yansıyan KDV sıfırlanmalıdır. Enerji bir insan hakkıdır. Faturasını ödeme güçlüğü çekenlerin elektriği, gazı ve suyu kesilmemelidir. Kalıcı çözüm için enerji şirketleri derhal kamulaştırılmalıdır.

Enerji bugün kamu hizmeti olarak sunulursa, 100 TL olan fatura anında 25 TL’ye düşecektir. Enerji üretimi kamu hizmeti olarak, doğa ve yurttaş yararına yapılmalıdır. İnsanlığın ve doğanın ortak mirası olan enerjinin üretim maliyeti yoksul halkın ve doğanın sırtından alınmamalıdır. Emeğimiz ve doğanın zenginliği enerji şirketlerine akıtılmaktan vazgeçilmelidir. Haklarımızı, özgürlüklerimizi ve bize ait olan her şeyi geri alalım” görüşünü dile getirdi.

Sol Parti’nin imza metninde ise: “Bu kış böyle geçmez. Bu faturalar ödenmez. Enerji şirketlerinden davacıyız. Enerji bir haktır. Kimse bu haktan mahrum bırakılamaz” denilerek; “Bu metinle sizlerde imza toplayabilir, topladığınız imzaları 0545 582 52 33 WhatsApp hattımıza yollayabilir ya da bilgi@solparti.org adresine mail atabilirsiniz” bilgisine yer verildi.

Son imzacı Turan Göksu ise; “Adını söylemeyeceğim ama cumhur partilerinden birisine oy vermiştim. Emekliyim. Hayatımın geri kalanını emekliliğimin keyfini sürerek yaşamak için Bodrum’a yerleşmiştim. Ne emekliliği, ne keyfi? 27 yıllık emeğime bunu reva görenlerin de, görebilecekleri bir siyasi ikballeri kalmamıştır. Cumhurun gemisi karaya oturdu. Bir an önce erken seçim yapılmalıdır. Artık yönetemediklerini görmeleri için, ne olması gerekir. Artık her güne yeni bir felaket, zam haberi ile uyanmaktan bıktık. Torunuma gülümseyerek günaydın demek istiyorum. Çok mu şey istiyorum” ifadelerini kullandı.

Haber: Ayhan Karahan

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL