Muğla’nın Milas ilçesinde yaklaşık 7 yıldır Limak ve İçtaş’a ait termik santrallere karşı Akbelen Ormanı ve çevresindeki zeytinlikleri korumak için mücadele eden İkizköy Muhtarı Nejla Işık, boğazında tespit edilen bir..
Muğla’nın Milas ilçesinde yaklaşık 7 yıldır Limak ve İçtaş’a ait termik santrallere karşı Akbelen Ormanı ve çevresindeki zeytinlikleri korumak için mücadele eden İkizköy Muhtarı Nejla Işık, boğazında tespit edilen bir kistin büyümesi nedeniyle ameliyat edildi. Ülkede çevre mücadelesinin sembol isimlerinden olan Işık, BBC tarafından 2024 yılında dünyada ilham veren ve en etkili 100 kadın arasında gösterilmişti. Akbelen’de yürütülen çevre savunusunun öncülerinden olan Işık’ın uzun süredir boğaz bölgesindeki kist nedeniyle sağlık sorunları yaşadığı öğrenildi. Doktorların büyüme riski nedeniyle operasyon kararı aldığı Işık’ın ameliyatının başarılı geçtiği, sağlık durumunun iyi olduğu ve kontrol altında tutulduğu bildirildi.
Nejla Işık: “Dayanışmamız daim olsun.”
Operasyonun ardından kısa bir teşekkür mesajı paylaşan Nejla Işık, kendisine gösterilen dayanışmanın kendisine güç verdiğini belirtti. Işık mesajında; “Geçirmiş olduğum zorlu süreçte gösterdiğiniz ilgi, destek, dua, mesaj, arama ve ziyaretleriniz için her birinize ayrı ayrı yürekten teşekkür ederim. Hemşehrilerimin, dostlarımın, yol arkadaşlarımın bu kadar güçlü bir dayanışmayla yanımda olduğunu bilmek bana tarif edilemez bir güç verdi. İyi ki varsınız, iyi ki omuz omuzayız. Şimdi sağlığımla yeniden güç topluyorken, hep birlikte yürüdüğümüz bu haklı mücadelede adımlarımızı daha da sağlamlaştıracağız. Köyümüzün, toprağımızın, Akbelen’imizin geleceği için verilen emekte herkesin payı kıymetli. Bu birlik, bu dayanışma oldukça biliyorum ki her engeli aşacağız. Arayan, soran, mesaj atan, kapımı çalan herkese bin teşekkür. Varlığınız şifa, desteğiniz umut oldu. Sevginizle çabucak iyileşiyorum. Hepinizi kucaklıyorum. Dayanışmamız daim olsun.” ifadelerini kullandı.
“Yaşamı sahiplenmenin mazereti olmaz.”
Nejla Işık’ın kızı ve İkizköy Çevre Komitesi Sözcüsü Esra Işık ise; “Annem çevre ve doğa düşmanlarına karşı toprağımızı korumak için uzun zamandır sağlığını ihmal etti, boğazındaki kist hayatını tehdit eder şekilde büyüdüğü fark edilince bugün ameliyata alındı. İnşallah sağlığına kavuşacak. Bu nedenle pazar günü (yarın) İkizköy Nöbet Alanı’nda düzenlenecek olan etkinliğe, yani Akbelen’e gelecek olan EGEÇEP (Ege Çevre Platformu)’in Ege Kervanı buluşmasına katılamayacağız. Toprağımızı, zeytinimizi, köyümüzü korumak için yine yan yana geleceğiz. Birliğimizi büyütmek, mücadelemizi güçlendirmek için dostlarımızı bu buluşmaya bekliyoruz. Yaşamı sahiplenmenin mazereti olmaz.” diye konuştu.
Haber: Ayhan Karahan
YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)