Bodrum

Eğitim Sen: ‘Eğitimden Tasarruf Olmaz’

Eğitim Sen Bodrum Temsilciliği yeni öğrenim yılının başlaması ile birlikte okullarda yaşanan hijyen ve temizlik sorununa ilişkin basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını okuyan Eğitim Sen Bodrum Şube Başkanı Şükriye Akergin; Bir..

Eğitim Sen: ‘Eğitimden Tasarruf Olmaz’

Eğitim Sen Bodrum Temsilciliği yeni öğrenim yılının başlaması ile birlikte okullarda yaşanan hijyen ve temizlik sorununa ilişkin basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını okuyan Eğitim Sen Bodrum Şube Başkanı Şükriye Akergin; Bir çocuğun sağlıklı bir ortamda eğitim alması, en temel insan haklarından biridir. Fakat bu sorumluluğu yerine getirmek yerine, hükümet geçici ve güvencesiz çözümlerle bizi oyalıyor. Okullarımızda hijyen eksikliği nedeniyle yaşanacak salgın hastalıklar kapıda. Bu, sadece bugünün değil, çocuklarımızın geleceğinin sağlığıyla oynamak demektir. Geçici iş gücüyle değil, kadrolu ve güvenceli istihdamla bu sorun çözülebilir! Sarayın harcamaları, sermayeye verilen vergi afları devam ederken, eğitim bütçesinden tasarruf yapılması hangi akla sığar? Devletin asli görevi, eğitime ve çocuklarımızın geleceğine yatırım yapmaktır. Ancak, milyonlarca lira sarayın lüks harcamalarına, büyük şirketlere teşvikler olarak aktarılırken okullarımıza yeterli ödenek ayrılmıyor. Bugün sınıflarda hijyenik olmayan koşullarda eğitim gören çocuklarımız, geleceğin yetişkinleri olacak.” ifadelerini kullandı.

IŞIN: “ÖĞRETMENLERİN DIŞINDA HİÇ KİMSE EĞİTİM VEREMEYECEK.”

CHP Bodrum İlçe Örgütü de eğitimcilerin taleplerine ve eylemine destek verirken, CHP Bodrum İlçe Başkanı Tuna Işın; “İktidar toplumda herkesi ötekileştiriyor. Doktorları ötekileştirdiler, sağlıktaki durum ortada. Hukukçuları ötekileştirdiler, adalet de gelinen nokta vahim ötesi. Köylüleri ötekileştirdiler, tarım tasfiye oldu. Emekçileri ötekileştirdiler, üretimi sıfırladılar. Emeklileri ötekileştirdiler, açlıkla pençeleşen kesim yarattılar. Eğitimcileri ötekileştirdiler, okullara sabun koyamıyorlar. Bu memleket bu tabloyu asla hak etmiyor. AKP de zaten bundan fazlasını veremeyeceğini adeta itiraf ediyor. AKP ülkemizde sorunların çözümünün değil, kronikleşmesinin ve derinleşmesinin adı oldu. Eğitim Sen’in talepleri ne doğrudan mesleki taleplerdir, ne de siyasi taleplerdir. Ekonomik içeriği de yok dile getirilenlerin. Baştan sona insanidir ve çocuklarımıza ilişkindir. Eğitimci bir annenin evladı olmaktan elbette ayrı bir onur duydum ve eğitimcilerimizle, öğretmenlerimizle ilgili özel hassasiyetim bununla da bir miktar alakalı olabilir. Ama bugün dile getirilenlere duyarlılık için, insan olmak fazlası ile yeterli. Çocuklarımızı bu çağda sabun sorunu ile karşı karşıya bırakan aymazlıkla baş başa bırakamayız. Bu sebeple çocuklarımızın minik yürekleri denli tertemiz, kirlenmemiş duyguları denli pırıl pırıl ve aydınlık Türkiye hedefimize her geçen gün bir adım daha yaklaşıyoruz. Çocuklarımıza ve karanlığın boy hedefi olan eğitim emekçilerine sözümüz olsun… Ayrıca iktidarımızda okullarımızda öğretmenlerin dışında hiç kimse eğitim veremeyecek” görüşlerine yer verdi.

Basın açıklamasına katılanlar sık sık; “Tarikata Değil Eğitime Bütçe”, “Okullara Ödenek Eğitime Bütçe”, “İmamlar Camiye, Öğretmenler Okula” sloganlarını attılar. Basın açıklamasına çevredeki yurttaşlar ve velilerde destek verdi.

Haber:Ayhan Karahan

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL