Muğla

Akbelen’den Mektup Var!

Akbelen dostlarından Limak Filarmoni Orkestrası sanatçılarına açık mektup : Limak Filarmoni Orkestrası’nın Değerli Sanat Emekçileri;  Bu akşam saat 21:00 de Bodrum’un en önemli kültürel-tarihsel değerlerinden olan Antik Tiyatro’da konser vermeniz..

Akbelen’den Mektup Var!

Akbelen dostlarından Limak Filarmoni Orkestrası sanatçılarına açık mektup :

Limak Filarmoni Orkestrası’nın Değerli Sanat Emekçileri; 

Bu akşam saat 21:00 de Bodrum’un en önemli kültürel-tarihsel değerlerinden olan Antik Tiyatro’da konser vermeniz planlanmış, biletler satılmış fakat  bildiğiniz gibi  Bodrum halkı bu konseri onaylamıyor. Bu durumun sizlerin  kimliği ile bir ilgisi yok. Ortada tek bir sorun var. O da Milas, Bodrum ve ülkemizin bir çok yerinde geri dönüşü mümkün olmayan ekokırım suçları işleyen, bölgemizin yaşam ve su kaynağı olan Akbelen ormanını zorbalıkla yok eden , zeytin ağaçlarını söken ,Bodrum ve Milas halkının her gün tükettiği miktardaki suyu termik santrallerini soğutmak için harcayarak   bizi susuz bırakan ,bölgede  kanser ve solunum yolu hastalıklarının artmasına neden olan ve neden olduğu doğa katliamını bir filarmoni orkestrası kurarak sanatla perdelemeye çalışan İşvereniniz Limak Holding!

Sizler işimi yapıyorum  diye düşünebilirsiniz fakat kamu vicdanını bu denli yaralayan bir durum karşısında sanatçılardan beklenen halkın ve haklının yanında bir duruş sergilemesidir ki yüzyıllar öncesinden günümüze sadece bu duruşu gösterebilmiş sanatçılar halkın belleğinde ve kalbinde  yaşayagelmiştir. 

Sizlerden gerçekleri görmenizi , vicdanınızı dinlemenizi, işvereniniz  Limak Holding’in Akbelen Ormanını  nasıl yok ettiğini, ormanı korumak isteyen insanların yerlerde nasıl sürüklendiğini , binlerce canlının yuvası olan Akbelen Ormanında ağaçların nasıl kesildiğini, hayvanların feryatlarını, insanların ağıtlarını  unutmamanızı, bunları bilerek bu orkestrada yer almayı sürdürmenizin  meslek itibarınıza zarar vereceğini hatırlatmak isteriz. 

     Umarız halkın takdirini kazanan gerçek sanatçılardan olmayı seçersiniz ve doğa katili bir şirket olarak anılan Limak’ın adını aklama yöntemi olarak kurduğu filarmoni orkestrasında yer almazsınız. 

Seçiminizi yaşamdan, iyilikten ve haklıdan yana kullanacağınızı umarak halkın kalbinde yer edinen sanatçılardan olacağınıza olan inancımızla sizleri selamlıyoruz. 

İçten sevgilerimizle…  

Limak’ın değil,Akbelen’in sesi ol!           

                                                                                       Akbelen’in Dostları

Haber:Ayhan Karahan

YORUMLAR (1)

  1. Tomris berzek sarp diyorki:

    Yukardaki yazıya imzamı atıyor, akbelenler olmasın diye yırtınan insanlara katılmanızı bekliyoruz.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL