Bodrum Siyaset

Bodrum ve Türkiye Bu Akşam Ayağa Kalkıyor

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in çağrısıyla harekete geçen Cumhuriyet Halk Partisi il ve ilçe örgütleri, bu akşam saat 21.00’de tüm vatandaşları ışık açıp kapama eylemine davet ediyor. CHP Bodrum İlçe..

Bodrum ve Türkiye Bu Akşam Ayağa Kalkıyor

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in çağrısıyla harekete geçen Cumhuriyet Halk Partisi il ve ilçe örgütleri, bu akşam saat 21.00’de tüm vatandaşları ışık açıp kapama eylemine davet ediyor. CHP Bodrum İlçe Başkanı Tuna Işın, Bodrum halkına yaptığı çağrıda “Bu ayağa kalkışın öznesi, emeklilerimiz olacak. Emeklilerimiz için ayaktayız. Karanlığın çözümsüz iktidarı, Ülkedeki her yaşam alanını adeta çözümsüzlüğe dönüştürdü. AKP’nin her hareketinde biraz daha batıyoruz” ifadelerini kullandı. Işın, emekliye, işçiye, çiftçiye sahip çıkmak için başlatılan bu eylemde aynı zamanda Bodrum’da devam eden usulsüz tahsisler ve rant kavgalarına dair bir mesajı da Türkiye’ye vereceklerini söyledi.

İşte CHP İlçe Başkanı Tuna Işın’ın o açıklaması:

Değerli Bodrumlular… Genel Başkanımız Özgür Özel’in çağrısı ile bugün saat 21’de, Türkiye ayağa kalkıyor. Bu ayağa kalkışın öznesi iktidarın yok saydığı, görmezden geldiği, inim-inim inlettiği emeklilerimiz olacak. Emeklilerimiz için, ayaktayız ama takdir edersiniz ki; karanlığın çözümsüz iktidarı ülkedeki her yaşama alanını adeta kördüğüme dönüştürdü. Kendisi de yarattığı kördüğüm içerisinde debelenirken, ülkemizde giderek bataklığa batıyor. AKP’nin her hareketinde biraz daha batıyoruz. Hepimiz aynı gemideyiz. Ya birlikte çıkacağız, ya da yine birlikte çıkacağız aydınlık kıyılara. Ve yine birlikte büyük bir keyifle, bu bereketli topraklar üzerinde yaşamanın hazzı ile beraber maviliklere süreceğiz.

Değerli Bodrumlular ülkede umut ve sevgi büyüdükçe birileri bundan rahatsız oluyor. Ama halkımızın değişim talebi öylesine net ve coşkulu ki; önünde duramıyorlar. Eski numaraları da artık demode oldu. Hayat içerisinde karşılığı yok. Her geçen gün bunların yeni bir suç kayıtları açığa çıkıyor. TÜİK’in sepetinden çıkıyor, usulsüz atamalarından çıkıyor, ihalelerinden çıkıyor, kararnamelerinden çıkıyor, Sayıştay raporlarından çıkıyor. Anayasa Mahkemesi yılardır yaptıkları işlemleri yok hükmünde saydı. Daha ne olsundu? Dünyada bunun örneği yok. Yönettiği ülkenin anayasasını tanımayan başka bir iktidar var mı? Ve adaleti dört bir taraftan kuşatmalarına rağmen Anayasa’nın Mahkemesi, “Hukuka uygun yönetmemişsin” diyor. Bunların ülkeye verdikleri zararları sıralamaya kalksak, adaletsizliklerini saymaya yeltensek buna fizik de,zaman da el vermez.

Bodrum’un yüreği güzel, aydınlık yurttaşları bu ayağa kalkış sadece CHP’nin değil, ülkenin ayağa kalkışıdır. Bu iktidar nasıl ki; parti ayrımı gözetmeksizin herkesi mağdur ediyorsa, eziyorsa, baskılıyorsa; buna karşı çıkışta ayrımsız olmalıdır. Elbette tüm ülke AKP mağduru ama Bodrum deyim yerinde ise iktidarın duble mağdurudur. Temmuz ayının ortalarına geldik. Turizmin hali ortada. Ne diyelim? Turizmcinin sözünün üzerine söz söylemek bize düşmez. Ama diğer rekabet halinde olduğumuz ülkelerde de şu an turizm anlamında kriz var. Ama neden? Aşırı turist yığılmasından dolayı. İspanya’da halk acentalara; “Yeter artık %100 doluluk var. Daha fazlasını da getirip yerel hayatı felç etmeyin diyor. İtalya aşırı doluluğa önlem paketini bu hafta içi çıkaracak. Yunanistan burnumuzun dibi. Oradan gelen haberler içimizi burkuyor. Üzgünlüğümüzü katlıyor. Elbette komşumuzdur. Gani gani daha fazla kazansınlar. Ama biz de kazanalım. Üstelik daha zengin bir coğrafya ve tarihe sahibiz.

Tüm bunlar olurken AKP, Bodrum’a bir başka acımasız. Koy tahsisleri, usulsüz satışlar, Cennet koylarımıza reva gördüğü… Yatırım anlamında çivi çakmazken, Bodrum’a yönelik gün aşırı cumhurbaşkanı kararnameleri ile kamuya ait alanların satışları, orman tahsisleri, usulsüz plaj kiralamaları… Elbette emeklilerimiz çok önemli, asla vazgeçemeyiz. Öğretmenlerimiz, asgari ücretlilerimiz, çay üreticilerimiz, öğrencilerimiz, emekçilerimiz, kadınlarımız, ormanlarımız, koylarımız için ayağa kalkıyoruz. Bodrum’dan %100 katılım bekliyoruz değerli hemşerilerimiz ve  Bodrum’da tatilini geçirmekte olan misafirlerimiz. Burada tatilde olan yurttaşlarımıza da çağrımız açık. Tatildeyiz ama AKP sizlerin haklarınıza, yaşam alanlarınıza hukuksuz ve vicdansız müdahaleler de bulunurken hiç tatil yapmıyor. 7/24 hummalı bir talan, yağma faaliyeti yürütüyor. Haydi Bodrum göster kendini. Onurlu geleneğine sahip çık. Bugün, bu akşam ayağa kalk. Biliyorsun ki; sen yeryüzünün en aydınlık penceresisin. Saat 21’de elin elektrik düğmesinde olsun. Saat 21’de pencereni aç. Kuş dolsun, masmavi gökyüzü dolsun içeri. Saat 21’de ışığını aç ve kapat. Soluğun, sesin çıksın dışarı. Saat 21’de pencereni aç Bodrum. Sesin sarsın tüm hayatı. Saat 21’de ışığını aç ve kapat. Geleceğin ve bu cennet için, yürek atışın ta ötelerden duyulacak. Haydi Bodrum… Sen kendine yakışanı yaparsın. Unutma Bodrum! Saat 21 daha başlangıç…

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL