Bodrum

Musa Gökbel’i Kaybettik

Bodrum siyasetinin renkli ismi, 18. Dönem CHP Muğla Milletvekili Musa Gökbel, Bodrum’da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. 1987-1991 yılları arasında Muğla milletvekilliği yapan 76 yaşındaki Musa Gökbel, bir süredir hastanede..

Musa Gökbel’i Kaybettik

Bodrum siyasetinin renkli ismi, 18. Dönem CHP Muğla Milletvekili Musa Gökbel, Bodrum’da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

1987-1991 yılları arasında Muğla milletvekilliği yapan 76 yaşındaki Musa Gökbel, bir süredir hastanede kanser tedavisi görüyordu. Yaklaşık 40 gündür devam eden tedavisi sonrası entübe edilen Gökbel, bugün yaşamını yitirdi.

Musa Gökbel’in cenazesi Salı günü Bodrum’da toprağa verilecek.

PARTİSİNE KIRGINDI

Gökbel, Zeyyat Mandalinci’nin ardından Bodrum’dan TBMM’ye seçilen ikinci siyasetçi olarak Bodrum tarihine adını yazdırmıştı.
SHP’den 1987-1991 yılları arasında 18.dönem Muğla Milletvekilliği yapan Musa Gökbel, bu dönemde TRT’ye yaptığı baskınla Türk siyasetine de adını yazdıran bir isim oldu. 2004 yılında ayrıldığı partisi Cumhuriyet Halk Partisi’ne yeniden döndü. 2004 yerel seçimlerinde CHP genel Merkezi tarafından Bodrum Belediye Başkanlığına aday olarak gösterilen Gökbel’in adaylığı bir gecede yapılan operasyonla sonlandırıldı. O seçimlerde CHP’nin Bodrum Belediye Başkan adayı Mazlum Ağan oldu.

Musa Gökbel, 2014’de partisi CHP’den Muğla Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olmuş ancak partisinin mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü aday göstermesi nedeniyle yerel seçimlerde büyük bir hayal kırıklığı yaşamıştı.
Gökbel, o dönem partisine kırgınlığını çeşitli vesilelerle dile getirirken, CHP’de aday belirleme yönteminin parti üyelerinin katıldığı temayül yoklamasıyla yapılmasının önemini ifade etmişti. İşte Gökbel’in 2013 yılında verdiği bir röportaj:

MUSA GÖKBEL RÖPORTAJI;

https://blog.milliyet.com.tr/-ben-partisi-tarafindan-dolandirilmis-bir-chp-liyim–/Blog/?BlogNo=450113

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL