Bodrum

Şakir Öner Günhan Bodrum’da Vefat Etti

Türk Halk Müziğinin güler yüzlü sanatçısı Şakir Öner Günhan, tedavi gördüğü Bodrum Acıbadem Hastanesi’nde vefat etti. Günhan’ın cenazesi 14 Nisan Pazar günü öğle namazını müteakip Bitez Gülsevim Rüştü Kaynak Camii’nde..

Şakir Öner Günhan Bodrum’da Vefat Etti

Türk Halk Müziğinin güler yüzlü sanatçısı Şakir Öner Günhan, tedavi gördüğü Bodrum Acıbadem Hastanesi’nde vefat etti. Günhan’ın cenazesi 14 Nisan Pazar günü öğle namazını müteakip Bitez Gülsevim Rüştü Kaynak Camii’nde kılınacak namazın ardından Bitez Mezarlığı’na defnedilecek. Günhan’ın vefatını kızı sosyal medya hesabından duyurdu.

Sevenlerinin başı sağ olsun.

ŞAKİR ÖNER GÜNHAN KİMDİR?

Aslen Yozgatlı olan sanatçı 1942’de Mudanya’da doğdu.Babasının memuriyeti nedeniyle ilk ve ortaöğrenimini Anadolu’nun pek çok yerinde yaptı.
Liseyi ise Ankara’da bitiren Günhan, Ankara İktisadi ve Ticari Bilimler Akademisi ile Gazi Eğitim Enstitüsü Beden Eğitimi Bölümü’nün yanı sıra Ankara Devlet Konservatuarı Şan Bölümü’nden mezun oldu.
TRT’ye 1966 yılında Türk Halk Müziği ses sanatçısı olarak girdi. Kurumda 1973’te prodüktör olan Günhan, televizyonda yayınlanan ”Ankara Rüzgarı”, ”Yörelerimiz Türkülerimiz” ve ”Türkülerin Hikayesi”nin de aralarında olduğu pek çok programa yapımcı, yönetmen ve sunucu olarak imza attı. Günhan, 1 çocuk babası ve şu an yine TRT’de sanatçı olan Nursaç Öner Günhan (Eski adıyla Nursaç Doğanışık) ile evli…

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL