Siyaset

Bodrum, Can Atalay’ı Canı Belledi

Can Atalay ile ilgili Bodrum’da oldukça yoğun bir eylemlilik süreci yaşandı. Adalet Ateşi, basın açıklamaları ile süren Can Atalay dayanışması dün mitinge dönüştü. Türkiye İşçi Partisi’nin kendi üyeleri yapmayı düşündüğü..

Bodrum, Can Atalay’ı Canı Belledi

Can Atalay ile ilgili Bodrum’da oldukça yoğun bir eylemlilik süreci yaşandı. Adalet Ateşi, basın açıklamaları ile süren Can Atalay dayanışması dün mitinge dönüştü. Türkiye İşçi Partisi’nin kendi üyeleri yapmayı düşündüğü sade bir basın açıklaması, katılımın ve coşkunun bir anda artması üzerine mitinge dönüştü. CHP aday adaylarından, Eğitim Sen’lilere; Meslek Odası temsilcilerinden, çevre örgütlerine değin her kesimden yurttaş Bodrum Belediye Meydanı’nında yerini almıştı. Bodrum Türkiye İşçi Partisi üyeleri ise parti binalarından, “Can Atalay’a Ve Gezi Tutsaklarına Özgürlük” pankartı ve parti bayrakları ile meydana girdiğinde, eylem alanında adeta dalgalanma oldu.

Barkın Kurt: “Biz Saraydan Büyüğüz.”

Bodrum Belediye Meydanı’nda bir araya gelen topluluğa hitaben TİP Bodrum İlçe Başkanı Barkın Kurt: “Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş yurtdışındayken Yargıtay’ın Hatay Milletvekilimiz Can Atalay hakkında verdiği hukuk dışı karar, AKP Meclis Başkan Vekili Bekir Bozdağ tarafından Meclis kürsüsünden okutulmuş ve TBMM bugün Hatay halkının iradesini yok sayan bir karara imza atarak  Can Atalay’ın milletvekilliğini düşürmüştür. Sanılmasın ki yılacağız, sanılmasın ki pes edeceğiz, ‘öyle olsun’ diyeceğiz. Biz bugün, bir kez daha yeniden başlıyoruz. Buradan bu hukuksuz kararın alınmasında en ufak bir payı olanlara, kararın altına imza atanlara sesleniyoruz: Bu ülkenin tarihinin en aydınlık sayfalarından biri olan Gezi Direnişi’nikirletebileceğinizi sanıyorsanız, yanılıyorsunuz.Ölümü reva gördüğünüz, ölüme mahkum ettiğiniz Hatay halkının iradesini hiçe saymanın hesabını mutlaka vereceksiniz. Halkımızada buradan bir çağrı yapıyoruz: Biz, Saray’dan büyüğüz. Biz iktidarlardan, patronlardan büyüğüz. Bu yüzden şimdi bir kez daha yan yana gelmek, yeniden mücadele etmek zorundayız. Can Atalay er ya da geç esir tutulduğu o dört duvar arasından çıkacak. Hatay halkı vekiline kavuşacak” görüşlerine yer verdi.

Bodrumlu Esnaf: “Susan Dilsiz Şeytandır.”

TİP Bodrum İlçe Örgütü katılımcıların talebi üzerine yüzlerce kişi Bodrum Belediye Meydanı’ndan, İskele Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş esnasında sık sık; “Faşizme Karşı Omuz Omuza, Can Atalay’a Özgürlük, Ferman Sarayınsa Can Atalay Halkındır” sloganları atıldı. Yürüyüş esnasında korteje yurttaşlardan ve çarşı esnafından da katılımlar oldu. Korteje katılan esnaflardan Hacı Altan; “Bu bir rezilliktir. Azıcık onuru olan hiçbir insan bu adaletsizliği kabul edemez. Bugün Can Atalay’a, yarın bana, sanadır bu adaletsizlik. Koskoca bir iktidar, bir kişiden niye bu kadar korkuyor? Üstelik bir avukat, hele de bir avukat ise korktukları o zaman başka şeyler var bunun altında. Cumhur denen kirli ittifaktaki tüm partilerin başkanları, ilerisi, gerisi; yememişler, içmemişler Can Atalay hakkında açıklama yapıyorlar. Terör örgütü diyorlar. Halen bu halk bu örgütün adını öğrenemedi. Terör diyorlar. Açıklasınlar. Can Atalay’ın üzerinde, evinde, işyerinde bir adet tırnak makasımı bulmuşlar. Elhamdurullah müslümanım. Can Atalay’a susanın ibadeti kabul olmaz. Susan dilsiz şeytandır” görüşlerine yer verdi.

Mitinge katılanlar İskele Meydanı’nda; “Hak, Hukuk, Adalet”, “Kurtuluş Yok Tek Başına. Ya Hep Beraber, Ya Hiç Birimiz” sloganları attılar. Alkışlı protesto gerçekleştirdiler. Türkiye İşçi Partisi Barkın Kurt katılanlara teşekkür ederek; “Bu daha başlangıç. Mücadeleye devam arkadaşlar. Adalete olan inancımızla ve sahip çıkma irademizle Can Atalay’ı, Gezi tutsaklarını, tüm düşünce suçlularını özgürleştirene değin meydanlardan ayrılmayacağız” diyerek eylemin sonlandırıldığını duyurdu.

Haber; Ayhan Karahan

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL