Bodrum Kültür - Sanat

Bodrum Kitapla Isındı

Bodrum Belediyesi Kültür A.Ş. organizasyonuyla gerçekleşen, “Kitap Günleri” etkinliği bugün yapılan açılışla Herodot Kültür Merkezi’nde start aldı. Bodrum Belediye Başkan Vekili Emel Çakaloğlu açılışta yaptığı konuşmada; “Kitap Günleri, yazarlar ile..

Bodrum Kitapla Isındı

Bodrum Belediyesi Kültür A.Ş. organizasyonuyla gerçekleşen, “Kitap Günleri” etkinliği bugün yapılan açılışla Herodot Kültür Merkezi’nde start aldı. Bodrum Belediye Başkan Vekili Emel Çakaloğlu açılışta yaptığı konuşmada; “Kitap Günleri, yazarlar ile okuyucularının buluşması, okuma alışkanlığının gelişmesi, yazarlarımızın kitaplarını tanıtabilmeleri gibi pek çok olanak sunmaktadır. Kültürel buluşma noktası olarak değerlendirdiğimiz etkinliğimizi değerli kılan yayınevlerimize, yazarlarımıza, misafirlerimize, siz değerli dostlarımıza katılımlarınız için teşekkür ederim. Bodrum’un zengin edebi mirasının korunması ve geliştirilmesi, çağdaş yaşamın ayrılmaz parçası olan kitapların kentimizde okurun yazarlara rahatlıkla ulaşması, kıymetli yazarlarımızın eserleri ile hayat felsefelerinin benimsenmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Gençlerimizi, çocuklarımızı ve tüm kitapseverleri, Bodrum yaşayanlarını 3 Şubat’a kadar devam edecek olan etkinliğimizde görmekten mutluluk duyacağız” görüşlerine yer verdi.

“Etkinlik ‘İnadına Kitap’ Demektedir.”

3 Şubat’a değin devam edecek olan etkinlik ilk günden ziyaretçi akınına uğradı. Bodrumlu kitapseverlerden Merzuka Özdeş fuar alanında; “Ülkemizde her geçen gün daha çok kitap okurlardan koparılıyor, saklanıyor, erişilmez kılınıyor. Kitapların içerikleri nedeniyle yayınevlerine, yazarlara, çevirmenlere, matbaalara soruşturma ve davalar açılıyor. Kitap toplatma, yasaklama ya da poşete sokma kararları hızla artıyor. Oysa kitaplar da, onlara emek verenler de önemlidir. Kitap, insanlığın kültür mirasının, nesiller arası ve toplumlar arası aktarımını sağlayan evrensel bir üründür. Kitabı suç aleti sayan zihniyete karşın, bu etkinlik adeta; ‘İnadına Kitap’ demektedir. Artık hiç kimse Bodrum’a kitapsız diyemez. İyi ki; Bodrum’un bunca kitabı, yazarı ve kitapseveri var. Buradaki aydınlık yüzlere bakınca, karanlığın bekçilerinin kitap korkusunu anlamak da pek ala mümkün” diyerek görüş bildirdi.

Nevin Yağmur: “Bodrum’a Çok Yakıştı.”

Fuarın ziyaretçilerinden Nevin Yağmur da; “Oldukça keyifli bir proje olmuş. Çok sayıda farklı kitapla aynı çatının altında buluşmak hem iyi bir olanak, hem de insanın ruhuna çok iyi geliyor. Asıl güzel olanı okur ile yazar buluşuyor. Bu temas, diyalog, iletişim yazılanı ve okunanı daha bir elle tutulabilir, dokunulabilir kılıyor. Kültürlere, farklılıklara, çeşitliliğe ve düşüncelere erişimin temeli kitaba ulaşabilmektir. Merak ettiğimiz, ilgilendiğimiz, okumak istediğimiz her konuda kitaplara erişmek, en insani gereksinimiz ve hakkımız olsa gerek. Okuldan kütüphaneye, kitapçıdan üniversiteye aradığımız her noktada kitaplara erişebilmeliyiz. Bodrum mitolojik tarihinden bu yana çok kültürlüğün, çok kimlikliliğin, çok renkliliğin coğrafyası olagelmiştir. İçerik ve gerçekleştirilme biçimi olarak bu derya deniz zenginlik Bodrum’a çok yakıştı” görüşünü dile getirdi. (Nevin Yağmur sosyal girişimcidir. Önemli toplumsal sorumluluk projelerinde imzası var. Sonraki süreçte kendisi ile yaptıklarına ve amaçladıklarına ilişkin detaylı bir görüşme gerçekleştirip siz değerli okurlarımızla paylaşacağız)
Doğayı Okumak temasıyla gerçekleşen fuarın ilk gününde; Şükrü Erbaş’ın; “Dünya Şairin Hem Ana Rahmidir Hem de Mezarıdır”, Nazlı Eray “Hayat Dediğimiz Şu Hezeyan”, Deniz Yüce Başarır ile Başar Başarır’ın; “Halikarnas Balıkçısı’ndan Günümüze Bu Coğrafyanın Edebiyata Yansıyan Renkleri” başlıklı söyleşileri gerçekleştirildi.

Haber: Ayhan Karahan

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL