Yıllardır fotoğraf peşinde koşan ve bunu açtığı anlamlı sergilerle taçlandıran Doç. Dr. Kemal Göl objektifini bu kez insan duyarsızlığının devam ettiği sürece birer birer aramızdan ayrılacak olan kanatlı dostlarımıza yöneltti…
Yıllardır fotoğraf peşinde koşan ve bunu açtığı anlamlı sergilerle taçlandıran Doç. Dr. Kemal Göl objektifini bu kez insan duyarsızlığının devam ettiği sürece birer birer aramızdan ayrılacak olan kanatlı dostlarımıza yöneltti. Göl’ün ‘Karya Kuşları Fotoğraf Sergisi’ 13-27 Aralık tarihleri arasında Akademia Vakfı’nda sanatseverleri ağırlayacak.
Önce ağaçlar yandı,
Sonra yağmurlar seyrekleşti,
Ardından nehirler cılızlaştı, göller kurudu…
Kapımıza dayanan küresel ısınma ve kuraklık ile yerel yönetimler ve hükümetlerin doğaya karşı duyarsız tutumları birleşince, kaçınılmaz olanı yaşamamıza oldukça kısa bir zaman kaldı.
Tercihimizi yapmamız gerekiyor:
Daha çok ev daha çok site daha çok AVM, daha çok golf sahası; daha az toprak daha az ağaç daha az yabani hayvan ve daha az kuş…
Günümüzde Muğla, Aydın, Denizli illerinin önemli bir bölümünü kaplayan Antik Çağ’ın Karya’sı, kültürel ve tarihsel olduğu kadar bereketli toprakları, doğal bitki örtüsü ve yaşam alanlarıyla da önemli bir coğrafya.
Bu coğrafyanın yok olup gitmemesi, beton yığınına dönüşmemesi, gelecek nesillere aktarılabilmesi için emeğini esirgemeyenler elbet var.
Bunlardan bir tanesi de Doçent Doktor Kemal Göl.
Doktor Kemal, Bodrum’daki yoğun hastane yaşantısından fırsat bulduğu zamanlarda fotoğraf makinesine sarılıyor ve kendisini doğaya atıyor.
“Özellikle kuş fotoğrafçılığı tam anlamıyla bir tür tedavi benim için. Medeniyetten olabildiğince uzakta doğadasınız ve şehir gürültüsü değil kuş cıvıltısı peşindesiniz.
Bir başınıza. Sessiz ve hareketsiz olmalısınız ki istediğiniz kareyi yakalayın.”
Yıllardır fotoğraf peşinde koşan ve bunu açtığı anlamlı sergilerle taçlandıran Doç. Dr. Kemal Göl objektifini bu kez insan duyarsızlığının devam ettiği sürece birer birer aramızdan ayrılacak olan kanatlı dostlarımıza yöneltmiş.
Sergi geliri tamamının Akademia Vakfı, Mausoleum Projesi’ne bağışlanacak olan ‘Karya Kuşları Fotoğraf Sergisi’ için yolunuzu Akademia Vakfı’na çevirin.
Belki de son kez göreceğiniz kuşlar olacaktır…
Doçent Doktor Kemal GÖL, 1965 yılında İstanbul’da doğdu. Orta ve lise eğitimini Ankara Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 1989 da mezun olduktan sonra 1994 yılında Ankara Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanlığı eğitimini tamamladı.
Üniversite yıllarında başlayan fotoğraf ilgisinin ürünü ilk kişisel sergisini, ‘Çocuk İstismarını ve İhmalini Önleme Derneği’ yararına 2013 yılında açtı. 2016 ve 2017 yıllarında Müzik Eğitimcileri Derneği yararına KALDER, Türkiye Kalite Derneği ile birlikte ‘Çocuk Sanat Atölyeleri Projesi’ne destek olmak üzere iki adet kişisel sergi açtı. Çeşitli yarışmalarda aldığı ödüller ve sergilenen fotoğrafları var.
Halen Bodrum Amerikan Hastanesi’nde Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olarak görev yapmaktadır. Bodrum da doğal hayatın korunabilmesine katkı sağlayabilmek amacıyla bu zengin coğrafyanın kuşlarını fotoğraflamaktadır.
Kemal GÖL , Bodrum Fotoğraf Sanatı Derneği (BODFAD) üyesidir.
Evli ve bir kız babasıdır.
YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)