Gündem Siyaset

İyi Partili Ergun, Gazetecilere Sahip Çıktı

İYİ Parti Muğla Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun “sığınmacı sorunuyla” ilgili yaptıkları haberler gerekçe gösterilerek tutuklanan Aykırı Haber sitesi Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak, editörleri Serkan Kafkas ve Furkan Uludağ,..

İyi Partili Ergun, Gazetecilere Sahip Çıktı

İYİ Parti Muğla Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun “sığınmacı sorunuyla” ilgili yaptıkları haberler gerekçe gösterilerek tutuklanan Aykırı Haber sitesi Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak, editörleri Serkan Kafkas ve Furkan Uludağ, Ajans Muhbir’den Süha Çardaklı ile ilgili TBMM’de basın toplantısı düzenledi.

“SIĞINMACILAR İKTİDARIN BİLGİSİ, ONAYI VE TEŞVİKİYLE TÜRKİYE’YE AKIN EDİYOR”

2011 yılından bu yana uygulanan “açık kapı” politikası neticesinde, sayıları giderek artan milyonlarca sığınmacı ve kaçak; iktidarın bilgisi, onayı ve teşvikiyle adeta ülkemize akın ettiğini vurgulayan Ergun, “iktidarın açıkladığı resmi rakamların güvenilirliği şüphe yaratmaktadır” dedi.

Son yıllarda iyice hızlanan bu insan akını, adeta istilaya dönüşmüştür diyen Ergun, Türkiye’nin dünyada en fazla sığınmacı ve kaçak barındıran ülke olduğunu söyledi.

TÜRKİYE’NİN EN ÖNEMLİ SORUNU SIĞINMACI VE KAÇAK SORUNU

Bundan dolayı vatandaşlarımızın kaygı ve endişeleri had safhada diyen Ergun, kamuoyu araştırmalarında sığınmacı sorununun açık ara Türkiye’nin en önemli sorunu olarak çıktığını söyledi.

Güvenlik sorunları, ekonomik kaygılar ve kimlik kaybı endişeleri başta olmak üzere, vatandaşların sığınmacıların ülkemizde kalıcı olmalarından endişe duyduğunu belirten Ergun, yapılan araştırmalara göre, sığınmacıların ülkemizde yerleşik olarak kalma eğilimlerinin giderek arttığını söyledi.

Hükümetin bilinçli olarak Türkiye’yi hendek ülke haline getirdiğine işaret eden Ergun, bu göçü bu şekilde sürdürmeyi isteyen bir iktidar iradesi ile karşı karşıya olunduğunu ifade etti.

TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİ SUÇ İSE BİZ DE CÜRÜM ORTAĞIYIZ

Sığınmacı ve kaçaklarla ilgili haber yaptıkları gerekçesiyle, bazı gazeteciler ve sosyal medyada paylaşım yapan kişiler hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından toplu suç isnadıyla soruşturma başlatıldığını anımsatan Ergun, soruşturma kapsamında, özellikle Türk Milliyetçisi kimliğiyle öne çıkan gazetecilerin tutuklanmasına karar verildiğine dikkat çekti.

Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün isnat edilen suçlamalara ilişkin hazırladığı raporda delil olarak yazılan “Gönderilerinde Milliyetçi paylaşımlarda bulundukları tespit edilmiştir.” ifadesini eleştiren Ergun, “Şehitler ölmez vatan bölünmez sözü bile suç delili sayılmıştır” dedi.

Eleştirilerini sürdüren Ergun iktidar mensuplarına yönelik şu ifadeleri kullandı:

Cumhuriyetimizin kurucu felsefesi olan Türk Milliyetçiliği suç mudur?
Eğer Türk milliyetçiliği suç ise hangi anayasa maddesine ve hangi kanuna göre suçtur?
Türkiye’de sığınmacı ve kaçak göçmenler sorunu yok mudur?
Bu sorunu dile getiren her bir vatandaşımızı hapse mi atacaksınız?
Türk devletinde, Türk Cumhuriyetinde Türklüğe karşı bir cephe mi oluşturuyor?
Türk milliyetçiliğini suç olarak gösterenlere sesleniyorum;

Eğer Türk Milliyetçiliği suç ise biz bu suçun gönüllü cürüm ortağıyız.

Bu hususta da başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Yusuf Akçura’lar, Ziya Gökalp’ler, Erol Güngör’ler, Alparslan Türkeş’ler ve Dündar Taşer’ler de yol göstericimizdir.

Türk Milliyetçiliğini suç olarak gösterenlere diyorum ki;

Milliyetçilik ve vatanseverlik ancak işgal dönemlerinde suç olur.

İYİ Parti olarak, milliyetçiliği suç gören bu anlayışı lanetliyoruz.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL