DSİ tarafından yapılan ve yüzlerce kez patlayan su isale hattı bugün ilçemiz merkezindeki Umurça Mahallesi, Pamili Sokak’ta patladı. Patlamanın etkisi ile yolda dev çukur açıldı. Akan tonlarca su 3 kilometre..
DSİ tarafından yapılan ve yüzlerce kez patlayan su isale hattı bugün ilçemiz merkezindeki Umurça Mahallesi, Pamili Sokak’ta patladı. Patlamanın etkisi ile yolda dev çukur açıldı. Akan tonlarca su 3 kilometre uzaklıktaki denize kadar ulaştı. Yoldaki su taşkını nedeni ile Derviş Görgün Caddesi üzerindeki Ömer Akın İlköğretim Okulu öğrencileri okullarına giremediler. Saatlerce kapısının önündeki çamurlu suyu temizlemek zorunda kalan esnafın önemli bir kısmı mağdur oldu.
MUSKİ patlayan hattın bağlı bulunduğu vanayı onarım ve tamir çalışması için kapattı. Yetkililerle yaptığımız görüşmede hatların eski olmasından dolayı önemli sorunlar yaşandığı ve bir süre daha yaşanacağı bilgisine ulaştık. Yine gazetemize yapılan açıklamada; “Bir alttaki Mümtaz Ataman Caddesi’nde benzer sorunlar yaşanıyordu. O bölgeyi yüzde yüz çözdük. Şimdi Derviş Görgün Caddesi’ni programa aldık. Malum olduğu üzere genel kuraklık, mahalle ve sokak çalışmalarımızı yavaşlatıyor. Ancak bizler sorun yerel yönetimden, merkezi yönetimden, DSİ’den, MUSKİ’den kaynaklanıyor gibi ayrıntılarla uğraşmayız. Tez elden vatandaşın mağduriyetinin giderilmesine bakarız. Mümtaz Ataman gibi Derviş Görgün’de de sorunu çözeceğiz. Bodrum’u bu hak etmediği durumdan köklü olarak kurtaracağız” görüşlerine yer verildi. Mahalle halkı ise aynı yerde defalarca patlama meydana geldiğini belirterek sert tepki gösterdi.
Turizmci evli ve bir çocuk annesi 45 yaşındaki Ayşe Pamil “Durum bizi çok üzüyor. Hem susuz kalıyoruz, hem zaten su kıtlığında tonlarca su boşa akıyor. Bu su patlaklarının çözüme ulaşamamış olması bizi hem mağdur ediyor hem üzüyor. Burada 2 aydır patlama oluyor ve net bir çözüme kavuşmuş ve sorun çözülmüş değil” diye konuştu. Pamilli Sokak’taki su hattının patlamasından büyük ölüde etkilenen Derviş Görgün Caddesi’nde pidecilik yapan Murat Sağlamer: “Biz artık bu hattın kaç defa patladığını saymaktan bıktık. Her defasında gariban işçiler geliyor. Tozu halının altına süpürüyor. Hattın üstü toprakla örtülüyor. Herhalde gene patlayacağını bildiklerinden orasının üstünü asfaltlamak gereği duymuyorlar. Bir süre sonra biz gene aynı filmi izlemeye devam ediyoruz. Daha dün işyerime tankerle kullanma suyu getirttim. Gecesinde sular, seller önümüzden caddeden aktı. Bizler akan suya camdan baktık. O mani gerçek oldu. Evlerde , işyerlerinde sular kesikti. Halen de kesik, Su hattı patladı. Mahalleli suya camdan baktı. Ama camın içerisindeki evlerde, işyerlerinde sular kesikti” dedi.
Yine Derviş Görgün Caddesi’nde fırın işletmeciliği yapan Rüştü Özdemir de; “Bu patlamalar artık hayatımızın bir parçası oldu. Yaz günü kuraklık zamanlarında bu caddeden sular, seller akar iken artık şaşırmıyoruz. Hatta esnaf; “Kano alalım da karşıdan karşıya ulaşım sorunumuzu çözelim” esprisi yapmaya başladı. Acı ama gerçek. Beni en çok üzeni burada Ömer Akın İlköğretim Okulu var. İkinci defadır ben tanık oluyorum. Çocuklar yolun karşısından okullarına ulaşamıyorlar. Bazı duyarlı vatandaşlar özel arabaları ile çocukları okullarına geçiriyor. Burası Bodrum ve bodrum’un en merkezi yeri. Ne çözüm var. Ne de bir izah eden var. Gerçekten böyle devam edecekse kano ya da başka bir şekilde karşıdan karşıya geçebilmek için hazırlık yapalım. Böyle giderse mahalle sakinleri kano alacak. Gökten yağmur damlası düşmezken sular , seller içerisinde kalıyorsa caddemiz bu birilerinin ayıbı olması gerek. İlginç tarafı, hiç kimse “Pardon” da demiyor. Dediğim gibi en çok ders zili çaldığında, sınıfına karşıdan bakan öğrencilerin çaresizliğine üzülüyorum. Olmadı okulun karşına da alt geçit, üst geçit yapıp bir çözüm bulsunlar. Çünkü artık su hattı patlaması ve caddedeki su baskını kader gibi oldu” görüşlerine yer verdi.
Umurça Mahallesi sakinlerinden Güler Erbil ise; “Buna komedi mi, trajedi mi, dram mı desek. Gerçekten bilmedim. Evlerimizde sularımız kesik iken, gözümüzün önünde yolun ortasından tazyikli su fıskiyesi görüntüsünü acaba kim açıklayacak? Sonra da bu akıl bize, “Dişlerinizi ısa sürede fırçalayın, elinizi yıkarken çeşmeyi sürekli açık tutmayın” gibi su israfında bulunmama tavsiyelerinde bulunacak. Her patlamada bir şey çok ağırıma gidiyor. Hiçbir yetkili, etkili kişi ve kurum bir açıklama yapmıyor. Bu mahalleden seçilmiş oldukça fazla belediye meclis üyesi ya da farklı siyasi makamlarda bulunan kişi var. Yetkisi olmasa dahi e azından bir tanesi patlamalardan birisinde sorunun olduğu yere, patlamanın olduğu bölgeye gelmez mi? Hiçbir şey yapmasa dahi en azından mahallelinim çaresizliğine ve üzüntüsüne ortak olurdu. Biz siyasileri seçim zamanlarında sahnelerde, kürsülerde görmek istemiyoruz. Günlük hayatımızda yaşadığımız sıkıntılı, zor zamanlarımızda da görmek istiyoruz. Konuştuğum mahalle yaşayanları da aynı dertten muzdarip. Buradan aylardır tonlarca su akarken vicdanı sızlamayanların, içi yanmayanların doğa sevgisinden de, insana saygısından da, kente karşı duyarlılığından da şüphe ediyorum. Bu işler hamasi nutuklarla değil, gündelik hayatın içerisinde suyuna, yoluna, su baskınından etkilenen okullu çocuğuna sahip çıkarak olur. Biz mahalleli olarak sözün bittiği yerdeyiz. Umarım artık bu son olur ” ifadelerini kullandı.
Bizler de Bodrum Haberi olarak, Umurça Mahallesi, Pamilli Sokak’ta aynı yerde defalarca patlayan hatla ilgili gelişmelerin takipçisi olacağız. Başta Derviş Gözgün Caddesi esnafı, Pamilli Sokak yaşayanları olmak üzere siz değerli okurlarımızı gelişmeyle ilgili bilgilendireceğiz.
Haber: Ayhan Karahan
YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)