Muğla

Akbelen, Adalet için Yürüyecek

Akbelen Ormanı’nın maden işletmesine tahsisinin iptali için açılan dava çarşamba günü görülecek. Sabah saatlerinde buluşup mahkemeye yürüyecek olan İkizköylüler destek çağrısı yaptı. Karacahisar, Çamköy ve İkizköylüler, yarın (11 Ekim Çarşamba..

Akbelen, Adalet için Yürüyecek

Akbelen Ormanı’nın maden işletmesine tahsisinin iptali için açılan dava çarşamba günü görülecek. Sabah saatlerinde buluşup mahkemeye yürüyecek olan İkizköylüler destek çağrısı yaptı.

Karacahisar, Çamköy ve İkizköylüler, yarın (11 Ekim Çarşamba günü) Akbelen Ormanı’ndan; Muğla İdare Mahkemesine yürüyecek. Köylüler; Akbelen Ormanı’nın maden işletmeciliğine tahsisinin iptali ile maden işletme ruhsatı ve izninin iptalini isteyecek. Köylüler yaptıkları ortak açıklamada, “Bizler kömür madeni yüzünden yerinden yurdundan edilmek istenen İkizköy, Karacahisar, Çamköy köylüleri olarak 11 Ekim’de Muğla İdare Mahkemesi’nde görülecek olan davalarımıza, Akbelen nöbet alanımızdan başlatacağımız yürüyüş ile katılacağız” dediler.

HESABI HUKUK ÖNÜNDE SORMA ZAMANI.

Akbelen Ormanı’nı kurtarmak için direndiklerinin altını çizilen açıklamada, “Kömür madeni Akbelen’i geçerse yıllardır üzerinde yaşadığımız ve ürettiğimiz topraklarımızı, zeytinlerimizi, daha pek çok ormanımızı ve köylerimizi kaybedeceğiz. Henüz kazanmak için mücadele edeceğimiz çok şey var. Çok sert müdahalelere maruz kaldık. Yaşatılan o zindan gibi günlerin, şiddetin, baskının, haksızlıkların hesabını hukuk önünde birlikte sorma zamanı geldi” denildi.

Akbelen Ormanı’nın maden işletmeciliğine tahsisinin iptali, maden işletme ruhsatı ve izninin iptali davalarının duruşmasının 11 Ekim günü saat 14.00’te başlayacağı hatırlatılan açıklamada, “Bizler de Akbelen’den saat 08.00’de başlatacağımız yürüyüş ile mahkemeye yürüyecek, Akbelen’den ve topraklarımızdan vazgeçmeyeceğimizi göstereceğiz” ifadelerine yer verildi.

“BİZ BİTTİ DEMEDEN, BİTMEZ.”

“Biz bitti demeden bu haklı mücadelenin bitmeyeceğini, yılgınlığa düşmeyeceğimizi birlikte gösterelim. Akbelen için adalet sesini birlikte yükseltelim. Akbelen davası topraklarımızın davası, ormanımızın davası, zeytinlerimizin davası, suyumuzun ve geleceğimizin davasıdır” denilen açıklamada, davayı dayanışmayla birlikte büyütme çağrısı yapıldı.

BODRUM’DAN DA DAYANIŞMA.

Bodrum Yurttaş İnisiyatifi Sözcüsü ve müzisyen Tuncay Bektaş da; “Bu anlamlı etkinlikte yerimizi alacağız. Akbelen ile dayanışmayı hep en üst düzeyde tutmaya çalıştık. Köylülerin kendi yaşamlarına sahip çıkma mücadelesine kayıtsız kalmak olmaz. Eğer yüreğimiz kurumadı ise yarın Akbelen için, atacaktır. Bodrum’dan farklı kesimlerden de katılım olacak. Kısacası bugün değil ise ne zaman? Onlar Akbelen’de ne kadar baskı, rant, yalan rüzgarı estiriyorlarsa biz misli mislini yaşamdan, ormandan, adaletten yana estirmeliyiz. Bu davayı mutlaka kazanacağız. Üstelik de divana bırakmadan kazanacağız. Artık bundan sonra; Her yer Akbelen, Her direniştir”  diyerek görüş açıkladı.

YÜRÜYÜŞ ROTASI VE PROGRAM:

• 08:00 İkizköy/Karacahisar/Çamköy köylülerinin Akbelen’de Toplanması ve Basın Açıklaması

• 08:30 Köylülerin Akbelen’den – İncirköy Tepesi’ne yürüyüşü 

• 09:00 Köylülerin Milas’a Hareketi 

• 09:30 Milas Beçin Kavşağı’nda toplanma- Bodrum ve Milas’tan gelenler ile buluşma ve açıklama 

• 10:00 Milas’tan Muğla’ya birlikte hareket

• 11:45 Menteşe Akyol Pazaryerinde tüm destekçiler ile yürüyüş için toplanma

• 12:00 Menteşe Akyol Pazaryeri’nden Muğla İdare Mahkemesi’ne yürüyüş (Şehir içinden 2,2 km)

• 13:00 Muğla İdare Mahkemesi önünde toplanma

• 14:00 Akbelen-İkizköy davalarının duruşma saati

Haber:Ayhan Karahan

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL