Muğla

Muğla’da Yıldırım Yangınları Sezonu!

Eylül ayının girmesiyle birlikte Ege Bölgesi’nde etkili olan gök gürültülü sağnak yağışlar, beraberinde yıldırım yangınlarını da getirdi. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’nün sorumluluk sahasında 4 ve 5 Eylül tarihlerinde toplam 36..

Muğla’da Yıldırım Yangınları Sezonu!

Eylül ayının girmesiyle birlikte Ege Bölgesi’nde etkili olan gök gürültülü sağnak yağışlar, beraberinde yıldırım yangınlarını da getirdi. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’nün sorumluluk sahasında 4 ve 5 Eylül tarihlerinde toplam 36 adet yıldırım kaynaklı yangın çıktı.
Bölge bölge yağışların etkili olduğu Muğla’da, yangınlar en fazla 4 Eylül Pazartesi günü ve Marmaris’’te yaşandı. Marmaris’te aynı gün içinde 9 ayrı yerde yangın çıktı. Kara ve hava ekiplerinin acil müdahalesi ile büyümeden söndürülen yangınların bazılarına ise teknelerle ulaşılabildi. Muğla Orman Bölge Müdürü Salim Karabulut, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda “4 Eylül 2023 tarihinde Muğla Orman Bölge Müdürlüğünde Ormanın Kahramanları 36 adet yıldırım kaynaklı yangına müdahale edip söndürdü. Ellerinize sağlık” ifadelerini kullandı.
Öte yandan Muğla Orman Bölge Müdürlüğü sorumluluk sahasında her yıl çıkan orman yangınlarının yüzde 30’unun yıldırım kaynaklı olduğu bildirildi. Bu yangınlar çoğunlukla başlamadan söndürüldüğü için sadece istatistik olarak kayıtlara geçiyor.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL