Kültür - Sanat

Bodrum’dan Medeniyetler Korosu Geçti

1 Eylül Dünya Barış Günü’nde, Antik Tiyatro önemli bir etkinliğe tanıklık yaptı. Antakya Medeniyetler Korosu’nun 3 saat süren konseri, binlerce izleyiciyi adeta büyüledi. 2007’de kurulan koro ulusal ve uluslararası pek çok ödüle..

Bodrum’dan Medeniyetler Korosu Geçti

1 Eylül Dünya Barış Günü’nde, Antik Tiyatro önemli bir etkinliğe tanıklık yaptı. Antakya Medeniyetler Korosu’nun 3 saat süren konseri, binlerce izleyiciyi adeta büyüledi. 2007’de kurulan koro ulusal ve uluslararası pek çok ödüle layık görüldü. Bunların içerisinde en önemlisi ise 2012 Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterilmesi oldu. 200 kişiden oluşan koro 7 üyesini depremde kaybetti. Ayrıca topluluğun pek çok üyesi de (Başta koro şefi Yılmaz Özfırat olmak üzere) depremde enkaz altında kalmış ve sağ çıkmıştı. Deprem bölgesinde kurtarma, yardım çalışmalarına sahada aktif olarak katılan Bodrum Belediye personelinden temsili altı kişi sahneye çağrıldı. Onların nezdinde depremde dayanışma gösteren tüm Bodrum halkına teşekkür edildi. Bodrum Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün organizasyonuyla gerçekleşen konserde Ahmet Aras, şef Yılmaz Özfırat tarafından; “Buradan yardımlar toplandı, belediyeden personeller Hatay’a gittiler.Orada çizmelerini giydiler. Temizlik işçisinden, mühendisine; zabıtasından, psikoloğunakadar belediyede ne kadar imkân varsa oraya aktardılar ve oradaki o yaraları sarmaya çalıştılar” ifadeleri ile kürsüye davet edildi. 

BAŞKAN ARAS: “DÜNYA HALKLARININ BARIŞA İHTİYACI VAR.”

Aras etkinlikte yaptığı konuşmada; ““Bodrum binlerce yıldır sürdürdüğü medeniyet geleneğiyle, kültürüyle, tarihiyle, doğasıyla, siz değerli Bodrumluların buradaki varlığıyla muhteşem bir coğrafya. O yüzden Bodrum’a çok yakışan bir etkinlik oluyor. Medeniyetler dediğimiz kavram çok renklidir. Bodrum da bu medeniyetlerin en önemli temsilcisi. Biz yaşadığımız topraklarla gurur duyuyoruz. Anadolu topraklarıyla gurur duyuyoruz. Dinleriyle, mezhepleriyle, etik kimlikleriyle hepsi bizim zenginliğimiz. Hepsine saygı duyuyoruz.Dünya halklarının barışa ihtiyacı var. Savaşlardan kimseye bir fayda yok. Çatışmalardan, terörden hiç kimseye fayda yok. Ayrıştırmadan, uzaklaştırmadan ilk önce kendi iç barışımızı sağlamak zorundayız. Bunu yerelden başarabiliriz” görüşlerine yer verdi.

EMEL ÇAKALOĞLU: “FARKLILIKLARIMIZ ZENGİNLİĞİMİZİDİR.”

Konser esnasında izleyiciler zaman zamangözyaşlarına, zaman zamanda kahkahalarına hakimolamadılar. Yerel sanatsal etkinliklere genelde tek katılan Belediye Meclis Üyesi Emel Çakaloğlu da gözyaşına engel olamayan izleyiciler arasında idi. Konserle ilgili görüşüne başvurduğumuz Koordinatör Belediye Meclis üyesi Çakaloğlu; “Burada bir halklar mozayiği, Anadolu zenginliği, kültürel harmanlanma vardı. Bu nedenle çok renkli ve zengindi. Farklılıklarımız zenginliğimizdir. Ayrıştırıcılık, ötekileştiricilik kaynağı asla değildir. Bunca dram arasında Bodrumluların bu konsere ilgisi onur verici ve sevindirici idi. Zaten gördüğünüz gibi sahne ile izleyici sıraları adeta bütünleşti. Bizim oturduğumuz sıralar da konser boyunca; Antakya Medeniyetler Korosu’nun fiili sanatçısı, sesi oldu. Depremin unutulmaz acısını, tarifsiz dramını yüreğimizin en derininde bir kez daha hissettik. Ama bu gece oraya bir de kırmızı karanfil ektik. Bizi dayanışma büyütür ve kurtarır. Bunu en acı zamanlarımızda, depremde yaşadık ve tüm çıplaklığı ile gördük. Antakya Medeniyetler Korosu, kavimler kapısı Bodrum’a çok da yakıştı. Şu anda konser bitmesine karşın halen ayağa kalkmayan yurttaşlarımız var. İşte sanatın ve müziğin tılsımı da bir miktar diz bağlarımızı çözmesinde, ruhumuzu hayatın güzel yüzüyle bütünleştirmesinde yatsa gerek. Kendi adıma bu muhteşem koronun, müzik ziyafetine doyamadım. Diğer izleyicilerin de, sanatseverlerin de farklı bir duygu içerisinde olduğunu sanmıyorum. O sebepten; Bi daha diyoruz” ifadelerini kullandı.  

Haber:Ayhan Karahan

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL