Kültür - Sanat

Bodrum Art Fair 2. Edisyonuna Görkemli Açılış

Bodrum’un uluslararası sanat fuarı Bodrum Art Fair, ikinci kez kapılarını sanatseverler için açtı. Herodot Kültür ve Fuar Merkezi’nde üç gün boyunca devam edecek sanat fuarının açılışına Muğla Milletvekilleri Selçuk Özdağ..

Bodrum Art Fair 2. Edisyonuna Görkemli Açılış

Bodrum’un uluslararası sanat fuarı Bodrum Art Fair, ikinci kez kapılarını sanatseverler için açtı. Herodot Kültür ve Fuar Merkezi’nde üç gün boyunca devam edecek sanat fuarının açılışına Muğla Milletvekilleri Selçuk Özdağ ve Metin Ergun’un yanı sıra Bodrum’da yaşayan sanatçılar ve ünlü isimler katıldı. 300’e yakın sanatçının eserlerinin yer aldığı fuar, 27 Ağustos tarihine kadar açık kalacak.

Türkiye ve pek çok ülkeden sanat galerileri, bireysel sanatçılar, üniversiteler, dernekler ve sanat yayınlarının katıldığı Bodrum Art Fair-Bodrum Sanat Fuarı, bu yılın ikinci ve son organizasyonunu Herodot Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirdi. 24 Ağustos tarihinde kapılarını açan Sanat Fuarı, sanatseverler ve koleksiyonerleri bir araya getirecek. Yetkin yapıtlardan oluşan eserlerin yer aldığı fuar, konferans, sunum, panel ve söyleşi gibi bir dizi akademik etkinlikle renklenecek. Fuarda, Bodrum’un yöresel ve özgün markalarının stantları da üç gün boyunca misafirleri karşılayacak.

Bodrum Art Fair 2. Edisyonu, 24 Ağustos Perşembe günü saat 17.00’de yoğun bir katılımla açıldı. İYİ Parti Muğla Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun ile Gelecek Partisi Muğla Milletvekili Selçuk Özdağ’ın da katıldığı açılış töreni, fuar organizasyonunu üstlenen ve “Tanrıçalar ve Yeniden Doğuş” adını verdiği eserlerini sergileyen Didem Pekdemir’in takdimi ile başladı.

TAMER LEVENT İLE SANATA EVET

Sanat Fuarı’nın ikinci edisyonunun ünlü konukları arasında yer alan oyuncu Tamer Levent, açılışta hayranlarının büyük ilgisiyle karşılaştı. Tamer Levent, fuar açılışında yaptığı konuşmasında “Böyle sergilerin açılması, sanmıyorum ki sadece resimlere bakmaktan ibaret olsun. Düşüncelerimizle içinde bulunduğumuz milenyumu değerlendirme anlamında da etkili olmalı. Geleceğe yönelik insani değerler üretmeye çok ihtiyaç var. Sanat sadece resim, heykel, müzik yapanlara ait değil, katılanlara da ait. Katılımcılar da sanatçı diye düşünüyorum. Burada aldığı malzeme ile kendi düşüncelerini gerçekleştirebildikleri için.” şeklinde konuştu.

Selçuk Özdağ da konuşmasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu toprakların gördüğü en büyük sanatçı olduğunu belirtti. Özdağ, “Biz devletlerimizi kurarken çınarlar yıkılırken, yanı başında bir çınar daha neşretti. Büyük  sanatçı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün büyük eseri Türkiye Cumhuriyeti devletidir. Bu sanat eserini yaşatacak sizlersiniz.” dedi.

Daha sonra kürsüye gelen İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun da fuara emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Bu tür etkinliklerde en sıkıcı bölüm siyasetçilerin konuştuğu bölümdür. Hayırlı olmasını diliyorum ve sanatçılarımızı kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Bodrum’dan, Türkiye’nin farklı şehirlerinden sanatçıların gerek eserleri ile gerekse konuk olarak yer aldığı Bodrum Art Fair açılış gününde, Şevket Bülent Yahnici, Bora Gencer gibi isimler de vardı. Bodrum Belediyesi’nin iştiraki Kültür A.Ş.’nin ev sahipliğindeki fuarın açılış kurdelesini, milletvekilleri ile birlikte Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Ummahan Yurt ve sanatçılar kesti.

Bodrum Art Fair etkinlikleri, 25 Ağustos Cuma günü Vedat Akdamar moderatörlüğünde Tamer Levent ile Sanata Evet söyleşisi ile devam edecek. Tamer Levent, söyleşinin ardından “Sanata Evet Defteri”nin imza gününü yapacak.

Aynı gün “Kelebeğin Zamanı” roman serisi ile Almula Merter Churm  19.00 ve 21.00 saatleri arasında okurları ile buluşacak.

Bodrum Sanat Fuarı 2. Edisyonunun “Sanateseri Kahvaltısı” ise 25 Ağustos Cuma günü sanatçılar ve sanat dostlarını Mezra Yalıkavak adlı mekanda buluşturacak.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL