Muğla

Ağaçlarımız Gitse de Topraklarımızı Vermeyiz!

Milas’a bağlı İkizköy’de bulunan Akbelen Ormanı’nda Limak ve IC Holdingin ağaçları katletmesine karşı köylülerin, bölge halkının ve desteğe gelen yurttaşların direnişi sekizinci gününde sürüyor. Muğla Valiliği yaptığı açıklamada, Yeniköy-Kemerköy termik..

Ağaçlarımız Gitse de Topraklarımızı Vermeyiz!

Milas’a bağlı İkizköy’de bulunan Akbelen Ormanı’nda Limak ve IC Holdingin ağaçları katletmesine karşı köylülerin, bölge halkının ve desteğe gelen yurttaşların direnişi sekizinci gününde sürüyor.

Muğla Valiliği yaptığı açıklamada, Yeniköy-Kemerköy termik santrallerine kömür temini için başlatılan ağaç keziminin sona erdiğini duyurdu. Ormanın çoğunun kesildikten sonra bu kararın alınmasına tepki gösteren köylüler ise, “Ağaçlarımız gitmiş olabilir ancak topraklarımızı madene vermeyeceğiz. Direnmeye devam edeceğiz” dedi.

Öte yandan Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Erinç Sağkan ve beraberindeki heyet, Milas Akbelen Ormanı’nda kömür ocağına karşı mücadele eden İkizköylüleri ziyaret etti. Sağkan’a Ankara, Muğla, Denizli, İzmir barolarının temsilcileri eşlik etti.

Köylüleri dinledikten sonra söz alan TBB Başkanı Erinç Sağkan, 81 baro ve 180 bin avukatın Akbelen’de verilen mücadelenin farkında söyleyerek, “Zannetmeyin ki burada verdiğiniz mücadelenin bir sonucu olmadı, kaybettiniz. İnanın bu ülkenin toprağını, havasını, suyunu yaşatmak için mücadele verenler kazanacaklar. Bundan sonra bu mücadelede gereken ne varsa yapmaktan bir adım geri durmayacağız” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL