Derinden, Osmanlı Tersanesi’nde

Milta Bodrum Marina Osmanlı Tersanesi 5–18 Temmuz 2023 tarihleri arasında “Derinden” isimli sanat sergisine ev sahipliği yapıyor. Sergide Sanatçı Saime Ataman; doğayı, simgeleri, bedeni, bağımsızlığı ve bir olmaya evrilmeyi işlediği..

Derinden, Osmanlı Tersanesi’nde

Milta Bodrum Marina Osmanlı Tersanesi 5–18 Temmuz 2023 tarihleri arasında “Derinden” isimli sanat sergisine ev sahipliği yapıyor.

Sergide Sanatçı Saime Ataman; doğayı, simgeleri, bedeni, bağımsızlığı ve bir olmaya evrilmeyi işlediği çalışmalarında, maddeden soyutlanarak özgürleşmeyi betimliyor.

“En çok, yaşanmışlıklarımın derinliklerinden öğrendim. Kimi zaman kayboldum, kimi zaman güçlendim ve duygularımı, hakkını vererek yaşamayı öğrendim. Yaşadığımız her an evrende bir iz bırakıyor.” diyen sanatçı, hayatın arka planına dair farkettiğimiz veya farkedemediğimiz izleri de uçuşan renkler, dans eden figürler ve semboller olarak çalışmalarına yansıtıyor.

Sanatı; kişinin kendini özgürce ifade edebildiği, kendi olabildiği alan olarak tanımlayan Ataman, resimlerinde seçtiği konular, kullandığı renkler ve özgün tekniğiyle, Izleyiciyi iyileştiren, cesaret ve yaşam enerjisi veren, kendi iç dünyalarına daha özgürce bakma olanağı sağlayan bir tarz sergiliyor.

Bodrum Yarımadasının sanata hizmet veren tarihi binası Osmanlı Tersanesi’nde sanatseverlerle buluşacak olan sergisinde, Saime Ataman heykel çalışmalarına da ilk kez yer verecek.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL