Bodrum

Bodrum’dan Turgutreis’e 65 Noktada MOBESE

Özellikle Turgutreis’te eksikliği hissedilen Mobese veri aktarımı, İçişleri Bakanlığına bağlı Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü bölgelerinde bulanan 65 ayrı noktada yenileniyor. Büyükşehir Yasasının ardından, önceden belde ve ilçe belediyelerinin kontrol..

Bodrum’dan Turgutreis’e 65 Noktada MOBESE

Özellikle Turgutreis’te eksikliği hissedilen Mobese veri aktarımı, İçişleri Bakanlığına bağlı Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü bölgelerinde bulanan 65 ayrı noktada yenileniyor.

Büyükşehir Yasasının ardından, önceden belde ve ilçe belediyelerinin kontrol ve sorumluluğunda olan Mobese’ler, İçişleri Bakanlığı’nın kontrolüne geçmişti. Geçen zaman zarfında, bir çok noktada ASELSAN ekipleri tarafından entegrasyon çalışmaları başlatılmasına rağmen, bazı noktalardaki Mobese kameraları sisteme alınamamıştı. Toplum ve çevre güvenliği açısından oldukça gerekli olan Mobese güvenlik ağı için, İçişleri Bakanlığına bağlı kurumlar tarafından altyapı çalışmalarına başlandı. Gerekli izinler alınarak başlatılan çalışmalarda 65 ayrı noktaya, yüksek çözünürlüklü kameraların yerleştirilmesi için noktalar tespit edildi. Bu kameraların bazılarının 360 derecelik görüş açısına sahip olacağı ve ileri derecede zoom kabiliyetinde bulunacağı, edinilen bilgiler arasında.
Bodrum İlçe Jandarma bölgesinde bulunan kameraların, Konacık‘ta bulunan merkezden kontrol edilerek, 24 saat güvenlik kaydı alınacağı öğrenildi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL