Siyaset

Selçuk Özdağ, Adaletsizliği TBMM’ye Taşıdı

Muğla milletvekili Selçuk Özdağ, 14 Mayıs Genel Seçimleri’nde Hatay’dan milletvekili seçilen Can Atalay’ın TBMM’e değil de, cezaevinde oluşunu hukuksuzluk ve hak gaspı olarak niteledi. 14 Mayıs’ta düzenlenen milletvekilliği seçimlerinin ardından..

Selçuk Özdağ, Adaletsizliği TBMM’ye Taşıdı

Muğla milletvekili Selçuk Özdağ, 14 Mayıs Genel Seçimleri’nde Hatay’dan milletvekili seçilen Can Atalay’ın TBMM’e değil de, cezaevinde oluşunu hukuksuzluk ve hak gaspı olarak niteledi. 14 Mayıs’ta düzenlenen milletvekilliği seçimlerinin ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) 28. döneminde görev alacak isimler Genel Kurul’da yemin ederek görevine başlarken, Türkiye İşçi Partisi’nden (TİP) Hatay Milletvekili seçilen Can Atalay ise cezaevinden tahliye edilmedi ve görevine başlayamayan tek milletvekili oldu. Gezi Davası kapsamında aldığı 18 yıl hapis cezası nedeniyle Silivri Cezaevi’nde bulunan Atalay’ın mazbatası, 25 Mayıs tarihinde alındı ve hemen ardından tahliyesi için Yargıtay’a başvuruda bulunuldu. Yapılan başvuruya rağmen TİP Milletvekili Can Atalay’ın tahliye edilmemesine toplumun değişik kesimlerinden tepkiler geldi. Muğla milletvekili Selçuk Özdağ’da, Can Atalay’a yönelik hak gaspını TBMM’de düzenlediği basın toplantısı ile gündeme getirdi.

ÖZDAĞ: “CAN ATALAY AYIBINA SON VERİLMELİ.”

Özdağ TBMM’de ki basın açıklamasında; “Gezi davası sırasında bir takım cezalar verildi. Bu noktada yargının ne kadar tarafsız, bağımsız, adil olduğu tartışmalı. Can Atalay’da bu süreçte Gezi davasından ceza aldı. Milletvekili adayı gösterildi ve seçildi. Sonrasında bu çatı altında yemin töreni yapıldı. Can Atalay’ın buraya gelip yemin etmesi gerekiyordu. Bir kişi milletvekili seçildiyse orada iç tüzüğü, anayasayı. yasaları, hukuku tanıyacaksınız. Yargı ya da bürokrasi çifte standartla hareket edemez. Kimsenin rengine, diline, dinine, milliyetine, fikrine bakamaz. Bir dönem buna benzer ironik durumu rahmetli Osman Bölükbaşı yaşamıştı. Kendisine cezaevinde yemin ettirilmişti. Burada sadece Can Atalay’ın hakkı gasp edilmiyor. Can Atalay’ı buraya gönderen halkın iradesi gasp ediliyor. Bu yüzyılda bunu tartışıyor, konuşuyor olmaktan hicap duyuyorum. Bir an önce meclis başkanlığı ve yargı devreye girerek bu ayıba son vermelidir” görüşlerine yer verdi.

NAZAN YILMAZ: “CAN ÇIKACAK, HALKINI SAVUNACAK.”

Özdağ’ın TBMM’deki basın açıklaması Bodrum’da da geniş kesimlerden destek buldu. Bodrum Yurttaş İnisiyatifi Sözcüsü mimar Nazan Yılmaz; “Özdağ’ın TBMM’de yapmış olduğu açıklamayı çok önemsiyoruz. Can’ımızın tüm dünyanın gözleri önünde uğradığı hukuk dışılık yüreğimizin ince sızısıdır. TBMM’de, sokakta, meydanda, Can’ın mücadelesini verdiği hayatın her alanında; “Can’ımıza Özgürlük” talebinden vazgeçmeyeceğiz. Can çıkacak. Halkını savunacak” dedi.

Bodrum Kent Konseyi Görsel Sanatlar Kurul Başkanı ressam Bünyamin Pehlivan da; “Sayın Özdağ bir Muğla milletvekiline yakışanı yapmıştır. Muğla demokrasinin, özgürlüklerin, adaletin önemli bir kilometre taşıdır. Bu yönüyle Bodrumlu olarak, Muğlalı olarak sayın vekilimizin bizleri ifadelendirdiğini söylemek yanlış olmaz. Biz sanatçıların topluma ve yaşadığımız çağa karşı sorumluluğumuz vardır. Can Atalay özgürleşene değin, bu mücadele bitmeyecek” ifadelerini kullandı.

Haber: Ayhan Karahan

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL