Bodrum Spor

Tarih Yazdılar, Mucize Yarattılar

Bodrumspor tarihinin en önemli başarılarından birisine imza attı. Tarifsiz bir hayali gerçekleştiren Bodrumspor dün oynanan Play Of yarı final maçında ilk maçta 1-0 yenildiği Eyüpspor’u, kendi evinde 2-0 net bir skorla yenerek finale kalan taraf oldu. Rövanş..

Tarih Yazdılar, Mucize Yarattılar

Bodrumspor tarihinin en önemli başarılarından birisine imza attı. Tarifsiz bir hayali gerçekleştiren Bodrumspor dün oynanan Play Of yarı final maçında ilk maçta 1-0 yenildiği Eyüpspor’u, kendi evinde 2-0 net bir skorla yenerek finale kalan taraf oldu. Rövanş maçı ülke spor gündeminin adeta merkezine oturdu. Bodrum Şehir Stadı’nda dakikalar 90’ı gösterdiğinde skor 0-0 idi. Eyüpspor tribünlerinde ve yedek kulübesinde kutlamalar başlamıştı. Çünkü bu skor misafir takımın tur atlamasına yetiyordu. Ancak ne olduysa duraklama dakikalarında oldu. Maçın 90+2. dakikasında Üzeyir Ergün’ün 25 metreden muhteşem şutu ile Bodrumspor golü buldu. İlk maç dikkate alındığında kural gereği maçın 15’er dakika iki devreli uzatmaya gitmesi bekleniyordu. Ancak maçın 90+8. dakikasında mucize gerçekleşti. Sahneye Süleyman Özdamar çıktı. Kenan’ın kornerdengönderdiği topu kafa vuruşu ile Eyüpspor fileleri ile buluşturan Süleyman bir anlamda, “Buraya kadar” demiş oldu. 

TAŞDEMİR: “MUTLU BİR AİLE OLDUK.”

Maçın hakemi Ali Şansalan’ın son düdüğü ile Bodrum Şehir Stadı adeta bayram yerine dönüştü. Eyüpspor’un antrenörü eski milli futbolcu Arda Turan ve futbolcuları bu düdükle büyük bir hayal ile vedalaşmak zorunda kaldılar. Tur atladıkları için mutlu olduklarını ifade eden Bodrumspor Teknik Direktörü İsmet Taşdemir ise; “Özellikle ilk maçın ardından belki çoğu kişi ‘geçemez’ diyordu. Ama Bodrum’da oyuncularda, teknik heyette, yönetimde ve taraftarlarımızda hiç o düşünce olmadı. Çok şükür bugün oyuncu kardeşlerim sezon boyunca yaptıkları şeyin 1 fazlasını yaptılar.” dedi. Taşdemir şöyle devam etti: “Maçın ilk dakikasından son dakikasına kadar çok istediler. Ara ara gerildik ama sonunda 90. Dakikadan sonra gelen gol ve daha sonrasında gelen golle beraber çok şükür turu atladık. Çok zorlu bir periyottan geliyoruz. Çok güzel bir aile olduk. Ara sıra kötü günlerde geçirdik ama sonunda ayakta kalmasını bildik ve bugün finaldeyiz. 3 gün sonra final ve en doğru şeyleri yapıp 3 gün sonraya hazır bir şekilde çıkabiliriz diye ümit ediyorum” görüşlerini dile getirdi.

Böylelikle Bodrumspor Süper Lig yolunda tarihi finali oynamaya hak kazandı. Final maçı tek karşılaşma olarak, tarafsız sahada gerçekleşecek. Galip gelen takım Süper Lig’e çıkacak. Pendiksporile Bodrumspor arasında oynanacak olan Spor Toto 1. Lig Play-Off Final müsabakası, 8 Haziran 2023 Perşembe günü saat 20.00’de Spor Toto Akhisar Stadyumu’nda oynanacak. Maçı TRT 1 canlı olarak yayınlayacak.

Haber:Ayhan Karahan

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL