Bodrum

İngiliz Kraliyet Teknesi Bodrum’da

İngiliz Kraliyet Hanedanının teknesi Bluebottle Bodrum’da! Dragon Dünya Şampiyonası için ARAR PETROL A.Ş.’nin lojistik desteğiyle Bodrum’a getirilen dragon tipi Bluebottle teknesi, Kraliçe II. Elizabeth ve Edinburgh Dükü Prens Philip’e düğün..

İngiliz Kraliyet Teknesi Bodrum’da

İngiliz Kraliyet Hanedanının teknesi Bluebottle Bodrum’da!

Dragon Dünya Şampiyonası için ARAR PETROL A.Ş.’nin lojistik desteğiyle Bodrum’a getirilen dragon tipi Bluebottle teknesi, Kraliçe II. Elizabeth ve Edinburgh Dükü Prens Philip’e düğün hediyesi olarak verilmişti. Masalsı tekne kendine has karizması ile Dragon sınıfının sembolü ve tasarımcılarının ustalık ve işçiliğinin bir kanıtı olarak bugün Bodrum’da görenleri büyülüyor.

Türkiye Yelken Federasyonu, Uluslararası Dragon Birliği (IDA), Türk Dragon Birliği (TDB) ve Bodrum Açıkdeniz Yelken Kulübü (BAYK) tarafından, dünya yelkenciliğinde marka olan Bodrum’da bu yıl ilk defa ARAR PETROL A.Ş. ana sponsorluğunda düzenlenecek olan 2023 Dragon Dünya Şampiyonası’nda katılımcılar, 1948 yılında Kraliçe II. Elizabeth ve Edinburgh Dükü Prens Philip’e düğün hediyesi olarak verilen ve yarışları onurlandırmak üzere Bodrum‘a getirilen Dragon sınıfının efsanevi teknesi Bluebottle’ı da görme fırsatı bulacak.

1953 yapımı bir tekne olan Bluebottle, 1956 senesinde Melbourne Olimpiyatı’nda üçüncüsü olmuştu. Tekne uzun bir süre Cornwall’daki National Maritime Museum tarafından muhafaza edildi. Onu yeniden yarışlara geri getiren, The Royal Yacht Britannia Trust’ın ileri görüşlü CEO’su Bob Downie oldu. Royal Yacht Britannia teknenin tüm bakımlarını yapıyor ve çeşitli yarışlara gönderiyor. Şu anda teknenin yelkencisi dünyaca ünlü Graham Bailey. Teknenin Bodrum’a getirilmesi esnasında lojistik çalışmaları şampiyonanın ana sponsoru ARAR PETROL A.Ş tarafından tamamlandı.

29 Mayıs, 2 Haziran tarihlerinde Türkiye, İsviçre, Portekiz, İngiltere, Macaristan, Avustralya, Belçika’dan 30’a yakın ekip 100’e yakın yelkencinin katılımı ile gerçekleşecek yarışmalarda dünyanın dört bir yanından gelen yelkenciler heyecan verici ve prestijli tekne yarışlarında mücadele edecek.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL