Bodrum Spor

Dağlarca Çağlar: Bodrum’u Basketbol Kenti Yapacağız

Türkiye Basketbol Ligi Özgür Adıgüzel Sezonunu şampiyon olarak tamamlayan ve Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’ne yükselen Çağdaş Bodrum Spor Kulüp Başkanı Dağlarca Çağlar, bugün takım antrenmanından önce Bodrum’da görev yapan..

Dağlarca Çağlar: Bodrum’u Basketbol Kenti Yapacağız

Türkiye Basketbol Ligi Özgür Adıgüzel Sezonunu şampiyon olarak tamamlayan ve Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’ne yükselen Çağdaş Bodrum Spor Kulüp Başkanı Dağlarca Çağlar, bugün takım antrenmanından önce Bodrum’da görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi. 2022-203 sezonunu şampiyon olarak tamamlamaktan büyük mutluluk ve gurur duyduklarını söyleyen Dağlarca Çağlar, “Her şeyin en güzeline layık” dediği Bodrum’un sporda da öncü olabilmesi için yapacaklarını anlattı. Bodrum’un Takımı’nı Avrupa kupalarında görmek istediklerini söyleyen Çağlar, bu sezon takımın arkasında duran, maçlarına gelen ve destekleyen Bodrum taraftarlarına da teşekkür etti.

kurulduktan 20 ay sonra Basketbol Süper Ligi’ne çıkmayı başaran “Bodrum’un Takımı” Çağdaş Bodrum Basketbol Takımı, sezonu şampiyon olarak tamamladı ve Bodrum’a o kupayı getirdi. Çağdaş Holding CEO’su ve aynı zamanda Kulüp Başkanı Dağlarca Çağlar, bu başarının mimarlarıyla birlikte basının karşısına geçti. Güzel bir sezon geçirdiklerini ve Bodrum halkına keyifli maçlar yaşattıklarını söyleyen Çağlar, bu başarıda emeği olan sporcular ve teknik ekip başta olmak üzere tüm taraftarlara yürekten teşekkür ettiklerini belirtti.

BODRUM’A SÜPER LİG’E YAKIŞIR BİR SALON YAPACAĞIZ

Bodrum’a Süper Lig’e yakışır bir salon kazandırmak için Federasyon ve Bakanlıkla görüşmelerinin devam ettiğini de müjdeleyen Dağlarca Çağlar, “Süper Lig için bir takım teknik standartlar gerekiyor. Bunları karşılayabileceğimizi düşünüyoruz. Sonraki sezon Arkaya bir dördüncü tribün ilave ederek burayı süper lig oynanır hale getireceğiz. Bu sinerjiyi kaybetmememiz lazım. Bodrum’dan çıkmak istemiyoruz.” dedi.

Dağlarca Çağlar, orta ve uzun vade hedeflerini anlatırken Bodrum’u aynı zamanda “spor ve basketbol kenti” yapmaktan söz etti. Bu işe bunun için başladıklarını ve turizm cennet iBodrum’un Avrupa’dan ve dünyanın her yerinden basketbol kulüplerini ağırlayabilecek potansiyele gelmesi için ellerinden gelen tüm imkanları kullanacaklarını söyleyen Çağlar, şöyle devam etti:

AVRUPA KUPALARINDA OYNAYACAĞIZ

“ Orta vadede amacımız A Takımı’nı Süper Lig’de kalmasını sağlamak. Bodrum’u bir basketbol şehri haline neden getirmeyelim. Bodrum’dan çok daha küçük yerlerde büyük başarılar, 15-16 bin kişilik salonlara oynayan takımlar var Avrupa’da. Biz de Bodrum’a güzel bir salon kazandırmak istiyoruz. Amacımız, Bodrum’da sezonu uzatmaksa, sporun buna çok etki edeceğini düşünüyorum. Bodrum artık sadece eğlencesi, denizi, kumu güneşi ile değil spor aktiviteleriyle de öne çıkmalı. Bodrum’da şu anda bir salon eksiği var. Biz devletimizle de görüşüyoruz. Anadolu’nun şehirlerinde çok güzel salonlar var. Bodrum da buna layık. Federasyonla da görüşüyoruz. Üzerimize düşen ne varsa yapacağız.”

Altyapıya da ayrı önem verdiklerini anlatan Dağlarca Çağlar, “Altyapı bu işin yüzde 50’si. A Takımı sahne önünde, ama üç beş sene sonra Bodrum’dan yetişecek çocukları burada maç yaparken görürsek bizim için en büyük mutluluk bu olacaktır. Amacım, altyapıyı çok daha farklı bir yere getirmek. Süper Lig’de oynamak kolay değildir. Çok güçlü ekipler var, büyük bütçeler ayrıldı. Benim için en büyük tatmin 12-13 yaşında bir çocuğun elinden tutup, 17 yaşında Fenerbahçe’nin, Efes’in karşısında oynadığını görmek olacaktır.”dedi.

Bodrum’da basketbolu sokağa taşımak için de projeleri olduğunu anlatan Çağlar, “Dijitalde bir projemiz var şu anda. Farklı sosyal aktiviteler düşünüyoruz. Basketbolu sokağa indireceğiz. Her mahallede bir basketbol potası olsun istiyoruz. Federasyonla Bodrum’da ev sahipliği yapacağımız organizasyonlar planlayacağız. Bodrum’a basketbolu sevdireceğiz.”diye konuştu.

Taraftarlara özellikle teşekkür eden Çağlar, “Taraftar desteği, sahiplenme çok iyiydi. Sporcularımız, teknik heyetimiz çok mutlu. Çok huzurla işlerini yaptılar ve yaşadılar Bodrum’da. Bu başarıda çok etkili oldu Bodrum’un verdiği huzur. Bodrum adı geçen her şey çok değerli. Manevi olarak herkesin desteğini gördük. Başta biraz ilgisiz kalıp sonra ilgilenenler oldu. Maddi bir beklentimiz yoktu. Ama Süper Lig’de bütçeler farklı. Bu işin sürdürülebilir olması önemli. Türk sporunda kötü örnekler var. Özel sektör firmasının elinden tuttuğu bir kulüp başarılı oluyor, birkaç sene sonra boşa çıkıyor. Kapanıyor. Bu üzücü kısmı. Bunu asla istemiyorum. Küçük büyük hiç önemsemiyorum rakamı. Kim nasıl destek olmak isterse, açığız biz. Bu takım Çağdaş’ın değil Bodrum’un Takımı. Hayalimiz çok. Örneğin Avrupa kupalarında oynamak. Çünkü Bodrum her şeyin en iyisine layık.”dedi.

Takımın genç Baş Antrenörü Ender Aslan da Çağdaş Basketbol Kulübü ailesi olarak çok mutlu olduklarını söyledi. Aslan “Başarılı olma potansiyeli çok yüksek bir takımdı. Bu motivasyonla oynadık. Saha içinde ve saha dışında çok güzel bir sinerjimiz oldu. Bana göre en ufak bir sıkıntı yaşamadık. Bodrum’un, Süper Lig’e yakışacağını düşünüyorum.”diye konuştu.

Haber: Selda Öztürk

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL