Bodrum

Bodrum GSF Öğrencileri Yurttan Çıkarıldı!

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri kaldıkları yurttan “mücbir sebep” şeklinde bahane sunularak çıkarılıyor.Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı ve Mega Otel Mega Bodrum Turizm Otelcilik..

Bodrum GSF Öğrencileri Yurttan Çıkarıldı!

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri kaldıkları yurttan “mücbir sebep” şeklinde bahane sunularak çıkarılıyor.
Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı ve Mega Otel Mega Bodrum Turizm Otelcilik Ticaret ve Limited Şirketi arasında 16 Eylül 2022 tarihinde imzalanan barınma hizmet alın sözleşmesi 3 Nisan 2023 tarihinde feshedildi. Sözleşmenin feshine gerekçe olarak ise depremlerden sonra üniversitelerde uzaktan eğitime geçilmesi sebebiyle mücbir sebepler gösterildi. Tutanakta, tarafların sözleşmeyi karşılıklı anlaşarak feshettiği belirtildi. GSF öğrencileri ise, yöneticilerin anayasal eğitim hakkı, barınma ve sağlıklı yaşam hakkı ihlali yaparak, geçersiz sebeplerle hazırladıkları fesih protokolüyle ve tutanakla, yurttan çıkarmaya çalıştıklarını iddia ederek Bodrum Kaymakamlığı’na dilekçe verdi.

Öğrenciler, “Mücbir sebep deprem bölgesinde geçerlidir. Kahramanmaraş’ta deprem olup, Bodrum’da mücbir sebep uygulanamaz” dedi. Öğrenciler, hem uzaktan hem de yüz yüze eğitimin devam ettiği Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi’nde, sadece uzaktan eğitim sebep gösterilerek kendilerinin sokağa atıldıklarını söyledi. Açıklamada, “Aramızda depremzede öğrenci arkadaşlarımız var. Bizim başımıza bir şey gelirse bundan spor bakanlığı sorumludur” denildi.

Kaynak: Birgün

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL