Siyaset

Kadın Aday Adaylarına “Dayanışma” Çağrısı

CHP’nin kadın aday adaylarından Bodrumlu iş insanı Belgüzar Akşit Aydar, 28. Dönem Milletvekili seçimlerinde aday olarak listede kendisine yer bulacak her kadının, hemcinsleriyle omuz omuza ve dayanışma içinde çalışması gerektiğini..

Kadın Aday Adaylarına “Dayanışma” Çağrısı

CHP’nin kadın aday adaylarından Bodrumlu iş insanı Belgüzar Akşit Aydar, 28. Dönem Milletvekili seçimlerinde aday olarak listede kendisine yer bulacak her kadının, hemcinsleriyle omuz omuza ve dayanışma içinde çalışması gerektiğini söyledi.

Muğla’da en fazla kadın aday adayına sahip siyasi parti olan CHP’de, aday adaylığı yarışında heyecan dorukta. Her biri alanında başarı hikayesi yazan çok kıymetli isimler erkek egemen siyasette söz sahibi olmaya çalışırken, Bodrum’dan aday adaylığını açıklayan bir iş kadını tüm hemcinslerini “dayanışma”ya davet etti. Bodrum iş dünyasında 29 yıldan bu yana emek veren ve bu dönem CHP’den Milletvekili Aday Adaylığını açıklayan Belgüzar Akşit Aydar, “Listeye hangi kadın arkadaşımız girerse, diğer aday adaylarını ve siyasette var olma mücadelesi veren kadınları yanına almalı. Bu sayede kadınlar bir güç olmayı başarabilir” diye konuştu.

Kadınların sadece ‘kota’ ile siyasette yer bulabilmesinin çok mümkün olmadığını söyleyen Belgüzar Akşit Aydar, “Bir kadının siyasete adım atabilmesi için sadece manevi olarak güçlenmesi yetmiyor, maddi olarak da güçlü olması gerekiyor. Siyasetin bu yönde bir kaynak ayırması çok yerinde olur fakat ne yazık ki şu anda mevcut sistemde böyle bir kaynak yok. Bizler ancak maddi güç elde ettikten sonra bu siyasete girme cesareti bulabiliyoruz. Buna sahip olmayan nice kadın, politika dışında kalıyor. Dolayısıyla, bu seçimde listeye girmeyi başaran kadın arkadaşlarımızın, hemcinslerinin desteğini de yanına alarak yola çıkması çok önemli. Kimse geride kalmasın. Biz kadınlar ancak birlik olursak başarılı olabilir ve Atatürk Cumhuriyeti’nin Türk kadınlarına verdiği hakları koruyabiliriz. Siyaset bir mevki yarışı değil, hizmet yarışı olmalı. Kadınların her birinin bu bilinçle aday adayı olduğunu çok iyi biliyorum.” İfadelerini kullandı.

Geçtiğimiz günlerde, Bodrum Kent Konseyi Kadın Meclisi Bitez mahalle temsilciliği tarafından düzenlenen Muğla kadın milletvekilleri aday adayı tanıtım toplantısında konuşan Belgüzar Akşit Aydar, “Maddi ve manevi zenginliğe ulaşmak zaman alıyor. Kadınlarımız maalesef maddi zenginliğini çok geç buluyor. Ya da hiç bulamıyor. Ancak ve ancak kendi kazançlarımızla bunu yapabiliyoruz. Manevi olarak güçlenen her kadın omuz omuza olmalı ve birlikte hareket etmeli, Meclis’e yürümeli. El ele, kol kola, omuz omuza yürümeli, gücü yetmeyen hemcinslerimizi de yanımıza almalı ve bu ülkenin yönetiminde söz sahibi olmalıyız. Varlığımızla, Meclis’i onurlandırmalıyız” dedi.

Muğla CHP Milletvekili Aday Adayı Aydar 1971 Ankara doğumlu, 1994 yılından bu yana Bodrum’da yaşıyor. 29 yıldır iş hayatında olan Aydar, Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi mezunu.

Haber: Selda Öztürk

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL