Gündem Muğla

Dalaman’dan Hassa’ya Tayin İstedi

Jandarma baba oğul Hatay’da depremzedelere hizmet etmenin gururunu yaşadıMeslekte 30 yılı geride bırakan Muğla Dalaman Merkez Karakol Komutanı Bilal Kütükoğlu, 6 Şubat’taki Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından daha önce 7 yıl..

Dalaman’dan Hassa’ya Tayin İstedi

Jandarma baba oğul Hatay’da depremzedelere hizmet etmenin gururunu yaşadı
Meslekte 30 yılı geride bırakan Muğla Dalaman Merkez Karakol Komutanı Bilal Kütükoğlu, 6 Şubat’taki Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından daha önce 7 yıl görev yaptığı Hassa’ya gitmek için talepte bulundu.
Emekliliğine günler kala kendisine ihtiyaç duyulacağı düşüncesiyle sahada göreve başlayan Kütükoğlu, Kastamonu’dan gelen Jandarma Komando Eğitim Alayı kursiyerlerinden oğlu Berkay Kütükoğlu ile aynı ortamda afetzedelere yardımcı oldu. Hassa’da yardım çalışmalarına devam eden baba, Kastamonu’ya dönen oğlunun dün gerçekleşen ve uzman çavuşluğa başladığı törene katılamadı.
Hassa Merkez Karakol Komutanı olarak görevlendirilen Bilal Kütükoğlu, AA muhabirine, 2011-2018 yıllarında bu ilçede görev yaptığını söyledi.
Bölgeyi iyi bildiğini ve dostlarının olduğu yere gelmek istediğini anlatan Kütükoğlu, “Duramadım, hemen sabahleyin üst komutanlığımıza dilekçe yazdım, ‘Gönüllü olarak gitmek istiyorum.’ dedim. Sağ olsun komutanlığımız uygun gördü, geldik. Burada jandarmamızı uygun bir şekilde temsil etmek, deprem mağdurlarımızın ihtiyaçlarımızı karşılamak için gece gündüz demeden 24 saat esasına göre çalıştık.” ifadelerini kullandı.
Deprem bölgesinde oğluyla bir ay görev yaptı
Kütükoğlu, Kahramanmaraş merkezli depremlerin, emeklilik dilekçesini vermeyi planladığı dönemde yaşandığını dile getirdi.
Bu süreçte ülkeye hizmete devam etmesi gerektiğini anladığını vurgulayan Kütükoğlu, bu nedenle emeklilikten vazgeçtiğini aktardı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL