Bodrum

Gönüllü Gençlere ‘Yelekleri Çıkarın’ Talimatı

Bodrum’da Kaymakamlık ve Bodrum Belediyesi işbirliğiyle oluşturulan Afet Koordinasyon Merkezi’nde “YELEK” krizi çıktı! Herodot Kültür Merkezi’nde altı günden bu yana “Bodrum Belediyesi” logolu yeleklerle çalışan gönüllü gençlere  Afet Koordinasyon Kurulu..

Gönüllü Gençlere ‘Yelekleri Çıkarın’ Talimatı

Bodrum’da Kaymakamlık ve Bodrum Belediyesi işbirliğiyle oluşturulan Afet Koordinasyon Merkezi’nde “YELEK” krizi çıktı! Herodot Kültür Merkezi’nde altı günden bu yana “Bodrum Belediyesi” logolu yeleklerle çalışan gönüllü gençlere  Afet Koordinasyon Kurulu tarafından “yelekleri çıkarın” talimatı geldi.

Salondan dışarı çıkarıldıklarını iddia eden genç gönüllülere, CHP eski İlçe Başkanı Halil Karahan destek verdi. Gönüllülerle birlikte kameraların önüne geçen Karahan “Kimin ne giydiğinin ne önemi var. Önemli olan afet bölgelerine en hızlı şekilde yardım ulaştırmak. Bu sistemin üç ya da beş ay belki çalışması gerekiyor. Başladığı günden itibaren biz siyaseten bu işin içinde olmadık. Gönüllü gençler, ilk günden itibaren hiçbir çıkar gözetmeden, karşılık beklemeden burada yardım çalışmalarına katılıyor. Ama Vali Beyin talimatıyla araçların üzerindeki pankart değiştiriliyor, gençlerin yeleği çıkarılıyor.” dedi.

Halil Karahan, genç gönüllülerin Herodot Kültür Merkezi’ndeki Afet Koordinasyon Merkezi’nden çıkarılmasına tepki göstererek sosyal medyasında bir görüntü paylaştı. Karahan yaptığı açıklamada “Burada 6 gündür gönüllü olarak çalışan çocukların ne renk yelek giydiğinin ne önemi var? İnsanlar ölüyor, insanlar yardım bekliyor. Burada büyük fotoğrafı görmek bu kadar mı zor? Birileri şekil telaşına düşmüş. Kabul edilebilir gibi bir şey değil.” diye konuştu. Gençlerin kendileri için hazırlanacak “Bodrum Gönüllüleri” logolu yeleklerle çalışmaya devam edeceğini söyleyen Karahan, “Önemli olan sistemin aksamadan devam etmesi. Afet bölgelerindeki insanlarımızın bize ihtiyacı var” dedi.

Yeleklerin rengi nedeniyle afet koordinasyon merkezi yardım toplama alanından çıkarıldıklarını iddia eden gençler de konu ile ilgili olarak “Böyle bir müdahaleyi asla beklemezdik. Biz burada altı gündür emek harcıyoruz. İçeride işler üst üste yığıldı, depremzedelerin evleri yıkılmış, hepsi yardım beliyor. Biz burada kavga ediyoruz. Çok saçma ve gereksiz bir hareket” yorumunu yaptılar.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL