Muğla Siyaset

Okluk Koyu’na 13 Milyon, İçme Suyuna Bin TL!

2023 yılı Cumhurbaşkanlığı Yatırım Programı Resmi Gazete’de yayımlandı. CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin Muğla’ya yeterli yatırım yapılmamasına tepki gösterirken yatırım programında Muğla adına ödenek ayrılmamasını sert sözlerle eleştirdi. Girgin, “Sarayın..

Okluk Koyu’na 13 Milyon, İçme Suyuna Bin TL!

2023 yılı Cumhurbaşkanlığı Yatırım Programı Resmi Gazete’de yayımlandı. CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin Muğla’ya yeterli yatırım yapılmamasına tepki gösterirken yatırım programında Muğla adına ödenek ayrılmamasını sert sözlerle eleştirdi. Girgin, “Sarayın derdi vatandaş değil, kendi şatafatı. Okluk Koyu için 3 Milyon lira ayrıldı” diye konuştu.
CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin şunları söyledi:
“Yatırım Programı’nda Muğla adına yıllardır beklenen yatırımlar için ne yazık ki yine, çok az ya da hiç ödenek ayrılmadığına tanık olduk.
Sandras Suyu ile ilgili “yapacağız” dedikleri ve 2019 yılında başlayan proje için 2023 yılında ödenek ayrılmadı. Bodrum İçme Suyu Projesi için de ödenek ayrılmadı. Milas-Bodrum-Turgutreis bölünmüş yol için de ödenek ayrılmadı. Aydın-Muğla-Ortaca yolunun 13. Bölümü için de ödenek ayrılmadı. Aydın-Çine ayrımı, Karpuzlu Labranda sathi kaplama için de ödenek ayrılmadı. Bunlar için sembolik rakamlar konuldu.

SARAYIN DERDİ VATANDAŞ DEĞİL KENDİ ŞATAFATI

Marmaris Okluk Koyu için ise 13 Milyon lira ayrıldı. Sarayın derdi Muğlalı vatandaşın ihtiyacı değil Saray’ın ihtiyacı.

2023 YILI YATIRIM PROGRAMI MUĞLA’YA YAPILAN HAKSIZLIĞIN BELGESİ

Muğla hak ettiğini alamıyor. 2022 yılında 12 milyar 752 milyon Merkezi Yönetim’e vergi veren Muğla’ya 2023 yılı için 1 milyar 743 milyon lira doğrudan yatırım programlanmış. Yani Muğla Merkezi Yönetime verdiği verginin ancak %13’ünü yatırım olarak alıyor. Yani Muğla Merkezi Yönetime 7 lira 30 kuruş veriyor, 1 lira yatırım alıyor.
Muğla bu anlayışı hak etmiyor.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL