Ali İsmail Korkmaz’ın Dünyası Bu

Ali İsmail Korkmaz’ın özgür dünyasını hayata geçirmek için kurulan ALİKEV’in, genç sanatçılara destek olmak üzere hayata geçirdiği Genç Sanatçı Fonu Sergisi’nin açılışı 14 Ocak’ta gerçekleşti. Bu yıl “ıskalamak” temasıyla düzenlenen,..

Ali İsmail Korkmaz’ın Dünyası Bu

Ali İsmail Korkmaz’ın özgür dünyasını hayata geçirmek için kurulan ALİKEV’in, genç sanatçılara destek olmak üzere hayata geçirdiği Genç Sanatçı Fonu Sergisi’nin açılışı 14 Ocak’ta gerçekleşti. Bu yıl “ıskalamak” temasıyla düzenlenen, Türkiye’nin farklı bölgelerinden programa dahil olan 13 genç sanatçının eseri, 4 Şubat’a kadar ziyaretçilerini bekliyor.

Toplumsal barış ve eşitliğin var olduğu, insan-doğa ilişkileri de dâhil olmak üzere her türlü eşitsiz ilişkiden arınmış bir dünyayı, gençliğin katılımıyla kurarak Ali İsmail’in düşlerindeki özgür dünyayı hayata geçirmek misyonuyla kurulan ALİKEV’in, genç sanatçılara destek olmak üzere hayata geçirdiği Genç Sanatçı Fonu (GSF) Programı’nın sergi açılışı 14 Ocak’ta Karşı Sanat Çalışmaları’nda gerçekleşti.

Bu yıl “Iskalamak” temasıyla düzenlenen ve 13 gencin eserinin yer aldığı sergi 4 Şubat’a kadar ziyaretçilerini bekliyor.

Sergide sanatçılar tarihten, edebiyattan, görsel kültürden ıskalamaya yaklaşımlarla şekillenen üretim süreçleri ile arşiv, belgesel, resim, video, film, fotoğraf, enstalasyon gibi medyumları ifade alanları olarak kullandı.

Herkesi sergimize bekliyoruz

ALİKEV Yönetim Kurulu Başkanı ve Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz; “Ali İsmail’in anısını yaşatmak, Ali İsmail’in düşlerindeki özgür dünyayı gençlerle birlikte kurmak için çıktığımız yolda, her yıl gençlerin eserlerinden oluşan bu sergi bizim için çok değerli. Gençler fırsatları olursa çok güzel işler başarabilirler, bu sergi bunun en güzel örneklerinden biri. Herkesi 4 Şubat’a kadar devam edecek olan Genç Sanatçı Fonu Sergisi’ni ziyaret etmeye davet ediyorum” dedi.

Genç Sanatçı Fonu yürütücü Şeyma Keskin ‘’Birlikte geçmişe bakmaya, bugünü anlamaya ve geleceği kurmaya çalışırken ıskalananları kimin belirlediğini ifşa etmek istiyoruz. Düşlerimizi, dinlediğimiz ya da yaşadığımız hikayeleri sanat aracılığıyla dönüştürerek ‘ıskalamak’ kavramının çağrıştırdıklarını irdeleyeceğiz.” Dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL