Bodrum

Kamer Genç Bodrum’da Anıldı

Türk siyasetine iz bırakan, “Halkın Vekili” Kamer Genç, 7’nci ölüm yıldönümünde TÜLOV Bodrum Temsilciliği tarafından Herodot Kültür Merkezinde düzenlenen törenle anıldı. Etkinlikte, Bodrumlu avukat, siyasetçi ve aktivist Remzi Kazmaz’ın senaryosunu..

Kamer Genç Bodrum’da Anıldı

Türk siyasetine iz bırakan, “Halkın Vekili” Kamer Genç, 7’nci ölüm yıldönümünde TÜLOV Bodrum Temsilciliği tarafından Herodot Kültür Merkezinde düzenlenen törenle anıldı. Etkinlikte, Bodrumlu avukat, siyasetçi ve aktivist Remzi Kazmaz’ın senaryosunu yazıp yönettiği “Kamer Genç” belgeseli büyük beğeni topladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun teşekkür ve destek mesajı gönderdiği etkinliğe CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Suat Özcan ve Burak Erbay’ın yanı sıra eski vekil Nurettin Demir ile Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras da katıldı.

Bodrum Atatürkçü Düşünce Derneği, ÇYDD Bodrum Şubesi ve çeşitli sivil toplum kuruluşları ile bazı meclis üyelerinin de hazır bulunduğu etkinlik, Göçebe Türküler grubunun mini konseriyle başladı.
Toplantıda, TÜLOV’un çalışmaları ve amacı hakkında kısa bir bilgilendirme yapıldı.
Bodrum TÜLOV Başkanı Av Remzi Kazmaz, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada “Kamer Genç halkı ve ülkesi için siyaset yapan Cumhuriyet ve Laiklik konusunda ödün vermeyen cesur söylemleriyle gerçekleri anlatan biriydi. O Halkın vekili idi. Cumhuriyetin fırsat tanıdığı bu köy çocuğu bayrağına vatanına bağlı iyi bir aile babasıydı. Hayatını ve Mücadelesini anlatan filmini hazırlarken çok zorlandım. Tanıdığın en renkli ve aykırı biri olan Kamer Gence film bittiğinde ben de hayranlığımı gizleyemedim onun ilkelerini ve mücadelesini kendine örnek aldım” diye konuştu.
Remzi Kazmaz devamla” Bu film yapımında beni en çok zorlayan CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile çektiğim sahneler oldu. Ayrıca sayın Özgür Özel ve Sayın Veli Ağbaba’nın Kamer Genç ile ilgili söylemleri ve kamera karşısında rahat performansları filme kalite ve renk kattı” dedi.
Etkinlikte yapılan konuşmalar, duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu.

Toplantının son konuşmasını yapan Tülov Genel Başkanı Prof Dr Nurettin Demir herkesi Tülov’a gönüllü olmaya ve desteklemeye çağırdı.

Anma toplantısı Bülent Çatalkaya ve arkadaşlarının rahmetli Kamer Gencin sevdiği Türkülerle devam etti

TÜLOV’un “Kamer Genç” anmaları, ocak ayı boyunca pek çok il ve ilçede gerçekleştirilecek. Kamer Genç’in yaşamını ve siyasi mücadelesini anlatan Remzi Kazmaz imzalı filmin gösterimi, farklı etkinliklerde halkla buluşmaya devam edecek.

17 Ocak’ta Ankara’da yapılacak etkinliğin ardından 22 Ocak’ta ise Kamer Genç’in Tunceli’deki mezarı başında, sevenleri ve ailesi ile CHP’liler bir araya gelecek.

İşte o filmden kısa bir kesit;



YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL